Autorica Maminog bloga: Hana Tabaković me nakon optužbi molila da joj pomognem

Foto: Instagram/Ivan Soban/PIXSELL

Nakon što su udruge optužile organizatorice humanitarnih revija Hanu Tabaković Baksu i Ivu Loparić Kontek da su ih potkradale, za Index se oglasila Kristina Kovačević, autorica Maminog bloga, koja ima 89.000 pratitelja na Facebooku. Kristina je bila suorganizatorica revija koje su Hana i Iva organizirale.

"Zadnje tri godine sam im pomagala oko organizacije. Dovodila sam im javne osobe, izvođače, spajala sam ih sa sponzorima... Pomagala sam im i s ostalim stvarima, primjerice oko uređenja, dekoracija i tako dalje", objasnila nam je Kristina, koja tvrdi da je za optužbe za potkradanje čula tek na dan zadnje City Modus revije. 

Hana Tabaković Baksa i Iva Loparić Kontek

"Hana me molila za pomoć"

"Čula sam da su Hana i Iva vjerojatno pronevjerile novac i, kad se to provjerilo s udrugama, ispostavilo se da je točno. Hana je u izjavi za RTL rekla da sam ja inzistirala na tome da mi se isplati novac. Ona mi je, dakle, za moje usluge ove godine trebala dati 300 eura.

Nisam inzistirala na tome da mi ih da na ruke kao što mi ih je dala, već sam rekla da će firma ispostaviti račun. S obzirom na to da mi je rekla da mi neće dati tih 300 eura jer nisam kao ništa radila - to uvijek kaže kad treba nešto pohvaliti ili ne daj Bože platiti - samoinicijativno mi je dala na ruke 300 eura, iako meni nije bio problem izdati joj račun", ispričala je Kristina.

Kristina Kovačević

Tvrdi da ju je Hana Tabaković nazvala nakon vijesti o potkradanju. "Mislila je da sam ja pokrenula tu cijelu hajku, a to su zapravo pokrenuli izlagači, mene su dodali u grupu koju su osnovali. Izlagači su tražili povrat novca, a ona je mislila da sam ja njih nabrijala da to naprave.

Kad je shvatila da ja nisam to sve pokrenula, molila me da joj nekako pomognem. Rekla sam joj da je to protiv mojih moralnih načela i da definitivno neću pomagati nekome tko je pronevjerio novac na bilo koji način", zaključila je Kovačević. 

Predsjednica udruge Pink Life tvrdi da nije dobila ni cent

Podsjećamo, udruge optužuju organizatorice humanitarnih revija Hanu Tabaković Baksu i Ivu Loparić Kontek da su ih potkradale. Organizatorice su rekle da novac od revija ide za udrugu žena oboljelih od raka dojke Pink Life i Klub roditelja nedonoščadi Palčići, no predsjednica udruge Pink Life Nives Morić tvrdi da nikad nije dobila ni cent direktno s računa City Modusa.

Hana Tabaković Baksa

"Direktno mi s računa City Modusa nikada nismo dobili ni cent, znači ni u jednom izdanju! Shvatila sam da dizajneri plaćaju i da oni misle da daju udruzi Pink Life, pa sam shodno tome kod zadnjeg City Modusa prošle godine tražila da to bude transparentno. Molila sam da mi kažu koliko je točno skupljeno - naišla sam na ljutnju", rekla je za RTL.

>>Tko je Hana Tabaković koju optužuju za potkradanje? Vjenčana kuma joj je Šušnjara

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.