Balenciaga prodaje ove tenisice za 13 tisuća kuna

Foto: Balenciaga

BALENCIAGA je izbacila novu seriju tenisica pod imenom Paris Sneakers. Tenisice izgledaju staro, iznošeno i prljavo, koštaju i do 13 i pol tisuća kuna i zaprepastile su ekipu na društvenim mrežama.

Na stranicama modnog brenda stoji kako ovaj "klasični dizajn interpretira atleticizam iz sredine prošlog stoljeća" te da je riječ o "svevremenskoj casual" obući. Napisali su i kako fotografije u marketinškoj kampanji prikazuju tenisice koje su potpuno iznošene i zaprljane, što znači da su one za prodaju ipak u malo pristojnijem stanju.

Ideja je, objasnili su, da ti "portreti" tenisica, koje je napravio fotograf Leopold Duchemin, "sugeriraju kako su Paris Sneakers napravljene da se nose cijelog života", ali čini se da ljudi baš nisu oduševljeni ovom idejom i da im je kampanja uglavnom smiješna i bizarna.

"Netko upravo štedi kako bi kupio ovo"

Jedan je korisnik Twittera podijelio fotografiju Balenciaginih tenisica uz komentar: "Ok, ovo su najgore tenisice koje sam vidio danas... Balenciaga sigurno trola."

Njegov su tweet prenijeli brojni drugi korisnici, koji su podijelili i svoje dojmove. "Konačno će moje stare tenisice opet ući u modu", "Netko upravo štedi kako bi kupio ovo", "Ali prvi april je bio prije mjesec dana", samo su neki od komentara.

Osim komentara koji su ismijavali Paris Sneakers, nekoliko je njih ukazalo na to da se visoka moda često približava "modi siromaštva" i da se ovaj Balenciagin potez može tumačiti kao vrijeđanje siromašnih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.