Barbara Matić je dečka Franu upoznala na fakultetu, zajedno su gotovo šest godina

Foto: Instagram

Barbara Matić (29) osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u judu u kategoriji do 70 kilograma. Matić je u sjajnoj borbi pobijedila Njemicu Miriam Butkereit i Hrvatskoj donijela drugo odličje na ovim Igrama. 

Srce zlatne hrvatske olimpijke je zauzeto. Barbara je svog dečka Franu Vugdeliju upoznala na fakultetu, a na društvenim mrežama često objavljuje fotografije s njim. U vezi su gotovo šest godina.

Upoznali se na fakultetu

Ispričala je kako se rodila ljubav između njih dvoje.

"Frano i ja smo se upoznali na faksu, mlađi je od mene godinu dana, ali smo se našli skupa na četvrtoj godini jer sam ja produžila treću. On je dao sve redovno", rekla je uoči Olimpijskih igara za Slobodnu Dalmaciju.

Frano se družio s djevojkama s fakulteta s kojima se družila i Barbara. "On je bio s naše dvije prije na kavi, njima je donio po čokoladicu, a ja sam došla nenajavljeno i počela ga zezat da di je meni čokolada. I sutra me dočekala velika Milka s lješnjacima, meni najdraža! Tu me osvojio", rekla je Barbara. 

Barbari su ovo bile treće Olimpijske igre u karijeri

U Riju 2016. i u Tokiju 2021. godine nije uspjela osvojiti medalju, ali je uoči odlaska u Pariz najavila da je u pravoj formi, da nema većih ozljeda te da je zrelija, što je i potvrdila na olimpijskom turniru.

Prvu veliku medalju Matić je osvojila na Europskom prvenstvu u Montpellieru 2014. godine kad je uzela broncu te je krenula sa sjajnim rezultatima na Grand Prix turnirima. Na sljedeću veliku medalju čekala je do 2021. i Svjetskog prvenstva u Budimpešti gdje je uzela zlato, koje je godinu dana kasnije i obranila. 

Zadnje tri godine bile su najimpresivnije u njezinoj karijeri, a nevjerojatno je da je u međuvremenu uspjela diplomirati na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Uz to je završila i pedagoške predmete na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a polaže i ispite za licenciranu trenericu juda.

Završila je fakultet

"Bilo je dosta teško iskombinirati turnire, treninge i ispite. Nekad sam morala žrtvovati jedno da bih otišla na drugo. Nekad sam se znala dogovoriti s profesorima, nekad bih gubila rokove zbog juda. Bitno je biti iskren i organiziran. Bilo je naporno, ali sve ima svoje čari.

Vratila bih se ja na faks, ne bi mi to bio problem. Nikad nisam radila u struci jer mislim da nema poslodavca koji bi me pustio da toliko izostajem zbog juda. Često me nema doma. Ne znam više sjećam li se Ohmovog zakona. Iskreno, ne vidim se u struci nakon 30 godina bavljenja judom", rekla je Barbara u intervjuu za Index uoči Igara i dodala:

"Uz faks sam završila dva semestra pedagoškog smjera u Osijeku jer bih radije predavala matematiku od petog do osmog razreda. Nekad kad sam slobodna držim instrukcije iz matematike i fizike. To mi je kao neki dodatni posao. Položila sam to kako bih se mogla zaposliti za stalno nekad u budućnosti.

Onda mi se svi rugaju što sam završila tako težak fakultet da bih radila u prosvjeti. Ali ja kažem da nema veze. Htjela bih na neki način i ostati u sportu. Vidjet ćemo. Mi sportaši smo marljivi, radišni, uporni, mi brzo pohvatamo sve eventualne zaostatke."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.