Bio je svjetska zvijezda. Pronađen je mrtav u kadi, imao je samo 27

Jim Morrison, pjevač Doorsa, rođen je 8.12. 1943,  a umro je 3. srpnja 1971. godine. Bilo mu je samo 27 godina. Tako je on postao jedan od začetnika Kluba 27 te uz Amy Winehouse, Kurta Cobaina, Janis Joplin, Jimija Hendrixa i Briana Jonesa ostao zapamćen po preranoj smrti. Morrison je osnovao bend 1965. u Kaliforniji s drugim članom, Rayom Manzarekom, a nakon što su izdali hit „Light my Fire“, Doorsi brzo dobivaju na popularnosti.

Glazbeni genije završio je studij filmske i dramske umjetnosti na prestižnom kalifornijskom sveučilištu UCLA, no njegova prava strast bio je upravo njegov bend. Nakon što su se 1967. probili i postali nacionalno i internacionalno popularni, Morrison se kompletno posvećuje glazbenoj karijeri.

Pronađen mrtav u kadi, autopsija nikada nije objavljena

Pjevač je pronađen mrtav u svom stanu u Parizu u poznatom kvartu Le Marais. Pronašla ga je njegova djevojka Pamela Courson kako mrtav leži u svojoj kadi. Prema službenim podatcima, Morrison je umro od srčanog udara, no autopsija je izostala stoga ništa nije isključeno.

Sumnja se da je umro radi predoziranja heroinom, kojeg je zamijenio za kokain. Njegova je djevojka također umrla s 27 godina, no to se dogodilo nekoliko godina kasnije. Točne informacije o njegovoj smrti nisu poznate.

Doorsi su izdali svega devet studijskih albuma. Zadnja tri snimljena su nakon Morrisonove smrti. Bend je od 1967. godine izdao album svake godine do 1971.. Pjesme od Doorsa doživjele su još veću popularnost nakon smrti pjevača, a pojavljuju se u filmovima i serijama ili se spominju u knjigama.

Slavni je pjevač pokopan u Parizu na groblju Père Lachaise, pored ljudi poput Marcela Prousta, Oscara Wildea, Honorea de Balzaca, Frederica Chopina i drugih. U popularnoj kulturi većinu njih je premašio. Po njemu su snimljeni brojni dokumentarci, tisuće mladih bendova prepjevali su njihove pjesme te dan danas Morrison i Doorsi slove kao jedni od najpoznatijih bendova u svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.