Novi bizarni trend širi se TikTokom i mogao bi razočarati najveće kavopije

Screenshot: TikTok

Čudnovati novi okus kave osvojio je tiktokere diljem svijeta koji dijele videa u kojima isprobavaju svoj omiljeni napitak, ali s dodatkom - mladog luka. Da, dobro ste pročitali. 

Naime, Kinezi su došli na ideju da u ledenu kavu stavljaju zeleni dio mladog luka, a ovaj recept ubrzo je postao hit na društvenim mrežama te mnogi sada rade i isprobavaju svoje verzije ove kave, koju nazivaju Spring Onion Latte. 

@kaidaguman

tried the trending spring onion latte.. 🙃

♬ original sound - kai

Mnogi nisu oduševljeni

Recept je vrlo jednostavan. Najprije napravite ledenu kavu kako je inače pripremate - s ledom i mlijekom, a onda dodate nasjeckani zeleni dio mladog luka i sve dobro promiješate. Jedan tiktoker objasnio je da mladi luk neutralizira gorkasti okus kave i dodaje hrskavi kontrast piću. 

No, nisu svi oduševljeni ovim receptom. Jedan tiktoker, čiji je video pregledan više od milijun puta, zagrcnuo se nakon prvog gutljaja. "Ne mogu se ni pretvarati da ovo ima bilo kakve kvalitete. Užasno je", rekao je. Više od 700 ljudi komentiralo je njegov video, a većina se složila da će izbjegavati ovaj napitak. 

@goldenbrown.coffee We’re trying to viral spring onion coffee to see if it’s worth the hype 😅 #springonion #springonioncoffee #greenonioncoffee #icedlatte #viraldrinks ♬ original sound - Golden Brown Coffee

"Neka povrće ostane u juhi", "Volim kavu i volim mladi luk. Ali ovo je tako pogrešno", "Trebat će vam cijeli paket žvakaćih guma nakon što ovo popijete", "Umočite kruh s češnjakom i imate kompletan doručak", šalili su se ljudi na društvenim mrežama. 

"Mračna kuhinja"

Ovo nije prvi put da Kinezi isprobavaju različite bizarne okuse ovog napitka. Tamo već postoji kava s okusom sojinog umaka, kao i kave s hobotnicama, školjkama i govedinom. Ova se kuhinja kod njih naziva "mračna kuhinja" (na kineskom: hei an liao li), a odnosi se na kombinacije hrane i pića koje mogu zvučati čudno, ali ih često mnogi konzumiraju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.