Bivša danska kraljica (84) završila u bolnici, na promatranju je

Foto: EPA

Bivša danska kraljica Margareta II. završila je u bolnici. ABC javlja da je primljena u bolnicu nakon što je pala u svom domu. Navodno nije teže ozlijeđena. 

84-godišnja Margareta nalazi se na promatranju. "S obzirom na okolnosti, kraljica se osjeća dobro, ali je primljena na promatranje", rekla je voditeljica komunikacija kraljevske obitelji Lene Balleby.

Njezin sin kralj Frederik X. rekao je novinarima da je razgovarao s njom i da je ona u dobrim rukama. "Idemo dan po dan. Liječnici su ti koji odlučuju", rekao je Frederik pri dolasku u gradsku vijećnicu. 

Margareta je trebala sudjelovati na događaju u petak kojim se obilježava 75. godišnjica Odjela za arheologiju na Sveučilištu Aarhus, ali njezino je sudjelovanje sada otkazano. 

Zaplakala nakon abdikacije

U siječnju je kraljica Margareta abdicirala i prijestolje predala svom sinu. 

Snimke trenutka abdikacije prikazane su na televizijama diljem svijeta, a danska je kraljevska obitelj na Instagramu podijelila jedan poseban trenutak. Margareta je s osmijehom potpisala abdikaciju, a zatim je ustala sa svoje stolice i pozvala Frederika da sjedne na nju.

Nakon što je Frederik sjeo na mjesto monarha, kraljica Margareta je još nekoliko trenutaka stajala iza njegovih leđa.

"Bože, čuvaj kralja", rekla je Margareta, zaplakala i izašla iz prostorije. Emotivni trenutak dirnuo je ljude diljem svijeta, a mnogi su priznali da su i oni pustili suzu na topli trenutak majke i sina. Mnogi su primijetili da se novi kralj jedva suzdržava da ne zaplače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.