"Nepromišljeno ubojstvo": Bivši član slavnog benda optužen da je autom ubio pješaka

Foto: Profimedia

Bivši gitarist Red Hot Chili Peppersa Josh Klinghoffer tužen je zbog nesreće sa smrtnim ishodom i nemara nakon što je navodno udario i usmrtio pješaka ranije ove godine.

Tužbu je u srijedu podnijela Ashley Sanchez, kći 47-godišnjeg Israela Sancheza, koji je preminuo nakon što je udaren dok je hodao po pješačkom prijelazu u Alhambri, istočno od Los Angelesa, piše Guardian. Nesreća se dogodila 18. ožujka, kada je Klinghoffer vozio crni SUV bez registarskih pločica i skrenuo lijevo na raskrižju s označenim pješačkim prijelazom, tvrde tužitelji.

Nadzorna snimka koju tužitelji navode kao dokaz prikazuje crni automobil koji udara Sancheza tijekom skretanja, prije nego što se zaustavlja. Sanchez je zadobio tup udarac u glavu i preminuo je od ozljeda nekoliko sati kasnije u bolnici, stoji u tužbi. U incidentu nije bilo uhićenja.

"Nepromišljeno ubojstvo"

Tužba također navodi da je Klinghoffer koristio mobitel tijekom vožnje jer snimka prikazuje vozača kako drži objekt iznad upravljača, a također prikazuje 17 metara širok travnati pojas koji dijeli cestu i koji je Klinghofferu trebao dati dovoljno vremena da vidi pješake na prijelazu, stoji u tužbi.

"Moj tata je bio poznat kao sjajan kuhar, najtalentiraniji u svojoj obitelji, najbolji djed, uvijek pun ljubavi i radosti. Njegov osmijeh bio je toliko zarazan. Njegov život je oduzet nepažnjom osobe koja nije pogledala gdje vozi", rekla je Ashley Sanchez u priopćenju za javnost.

Klinghofferov odvjetnik Andrew Brettler rekao je za NBC News u srijedu da je to bila "tragična nesreća". "Nakon što je automobil udario pješaka, Josh se odmah zaustavio, pozvao hitnu pomoć i čekao dok policija i ambulanta nisu stigle. U potpunosti surađuje u istrazi", rekao je Brettler.

Odvjetnik tužiteljice Nick Rowley je pak incident nazvao "nepromišljenim ubojstvom" koje policija nije pravilno istražila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.