Češnjak, školjke... Bivši kuhar otkrio koju hranu ne jedu članovi kraljevske obitelji

Foto: EPA/Shutterstock

Članovi britanske kraljevske obitelji moraju slijediti niz pravila i tradicionalnih protokola, no za neke čudne specifičnosti u njihovoj prehrani saznalo se tek nedavno. Bivši kraljevski kuhar Graham Newbould u novom dokumentarcu Secrets of the Royal Kitchen otkrio je neke bizarne činjenice kojih se, kraljevska obitelj, mora pridržavati kada je riječ o hrani.

Smiju jesti samo okrugle sendviče

Naime, prema vjerovanju, kada bi do Kate Middleton ili princa Williama došao pravokutni sendvič, smatralo bi se da osoba koja ga poslužuje želi propast monarhiji. "Članovi kraljevske obitelji nikad ne jedu četvrtaste sendviče jer tradicija kaže da svatko tko im daje hranu sa šiljatim rubovima pokušava srušiti britanski tron", kaže bivši kraljevski kuhar koji je proveo dvije godine radeći u Buckinghamskoj palači i šest godina u Kensingtonskoj palači.

"Nikad ne jedemo češnjak"

Na zabranjenoj listi je i češnjak. "Pretpostavljam da je češnjak zabranjen zbog žgaravice i podrigivanja", ranije je otkrio kuhar John Higgins, a ovu zabranu potvrdila je i kraljica Camilla 2018. godine, kada je gostovala u australskom MasterChefu. "Češnjak je zabranjen zato što smeta prilikom razgovora?" zanimalo je voditelja, a Camilla je potvrdila: "Tako je, nikada ga ne jedemo."

Zabranjeno je konzumiranje školjki

Članovima kraljevske obitelji zabranjeno je i konzumiranje školjki kako bi se izbjeglo trovanje hranom. Bivši batler kralja Charlesa, Grant Harrold, otkrio je: "Kada objeduje, kraljevska obitelj mora biti oprezna sa školjkama zbog mogućeg trovanja, pogotovo kad obavljaju javne dužnosti", rekao je bivši batler kralja Charlesa, prenosi Mirror. 

Kralj Charles izbacio je jedno jelo s jelovnika

Kralj Charles je u međuvremenu izbacio foie gras sa svih jelovnika u kraljevskim rezidencijama zbog neetičnog načina nastanka tog specijaliteta. Foie gras se proizvodi od abnormalno povećane pačje ili guščje jetre prisilnim hranjenjem životinja. Ovo gurmansko jelo nadaleko je priznato kao jedna od najskupljih svjetskih delicija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.