Blogerica koja zarađuje na putovanjima po svijetu otkriva kako uvijek ima novca

Foto: Instagram

ELISE COOK (27) i njen muž Domenic Palumbo (30) godinu dana su putovali Australijom u VW kombiju, a sad su odlučili otkriti kako su se uspjeli financijski pokriti.

"Činjenica da smo stalno u pokretu i na novim mjestima te da želimo istraživati i doživjeti svako mjesto znači da smo morali naći način kako da pazimo na potrošnju", napisala je Elise na njihovom blogu.

Prvi savjet je da ne podcjenjujete troškove goriva i održavanja vozila. Ako se vozite posvuda, to će vam ipak biti najvažniji trošak.

"Izbjegavajte tankanje u malim gradovima, gdje cijena goriva može biti malo viša. U malim gradovima samo nadopunite spremnik ako trebate i uvijek nosite kanister goriva, pogotovo ako putujete u udaljene krajeve", savjetuje Elise.

Dodala je da se učlanite u autoklub s najboljom ponudom, jer će vam oni tijekom putovanja automobilom biti poput najboljih prijatelja.

Drugi savjet je da razgovarate s lokalnim stanovništvom i drugim putnicima.

Elise tvrdi da su ona i muž posjetili neka od najboljih mjesta samo zato što su slušali savjete lokalaca. Oni su ih i upućivali u pravom smjeru, dok su im drugi putnici pomagali svojim iskustvima.

Savjet broj tri glasi - kampirajte što je više moguće.

Riječ je očito o najpovoljnijem smještaju. Konkretno, kad je riječ o Australiji, besplatnih kampova ima na pretek, a čak i oni koji se plaćaju nisu preskupi.

Ostali Eliseini savjeti tiču se putovanja u inozemstvo. Elise i Domenic trude se i vani trošiti jednako kao u domovini te paze da ne potroše više nego što imaju. Kako kaže, plaćanje karticom znači da ne morate brinuti o valutama i naknadama koje se plaćaju mjenjačnicama. Savjetuje sadašnjim i budućim putnicima da provjere koja kartica ima najbolje uvjete u zemlji u koju putuju.

"Mi koristimo karticu kako bismo dobili nagradne bodove te kako bismo imali osiguranje na putovanjima. No sredstvima na kartici raspolažemo kao da imamo debitnu karticu pa trošimo samo ono što imamo, ne više od toga", napisala je.

Savjetuje i upotrebu kartica namijenjenih samo za putovanja, na koje je moguće nadoplatiti novac u valuti zemlje u koju se putuje.

Savjetuje i izbjegavanje gotovine.

"Mi plaćamo samo karticom kako bismo kasnije mogli vidjeti na što smo trošili", kaže.

Savjetuje turistima da izbjegavaju grupne ture i popularna mjesta.

"Vjerujemo da je uvijek bolje sam iskusiti mjesta na autentičan način, što znači bez grupe ljudi koja vas okružuje", kaže Elise.

Dodaje da sami kuhaju svoje obroke, što je zdravije i jeftinije od toga da jedu gotova jela ili idu u restorane. Ako su cijeli dan u pustolovini, sa sobom će ponijeti neke grickalice. Također savjetuje da ponesete svoje piće kad god je to moguće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.