Brada Pitta prvi otkrio srpski redatelj?

BOŽIDAR BOTA NIKOLIĆ, redatelj kultnog filma "Balkanski špijun" za kojeg je osvojio i pulsku "Zlatnu arenu", davne je 1988. godine na castingu za film "Tamna strana sunca" održanom u Hollywoodu zapazio tada mladog i nepoznatog Brad Pitta.

Direktor fotografije kultnih filmova "Maratonci trče počasni krug" i "Život je lep" i više je no ponosan na svoje otkriće, a ne sumnjamo da su mu i brojne djevojke diljem svijeta na tome uvelike zahvalne.

Nakon što je Nikolić na castingu odabrao baš Brada, danas planetarno popularan glumac bacio na snimanje svog prvog pravog filma.

"U filmu "Tamna strana sunca" glavne uloge tumačili su Stole Aranđelović i Milena Dravić, a Pitt je glumio Mileninog sina. To je bila njegova prva uloga na filmu uopće. Nakon što sam na castingu zaokružio njegovo ime, prišao mi je jedan od casting direktora i pitao me jesam li sto posto siguran u svoj izbor. Rekao mi je i da na castingu ima mnogo boljih i iskusnijih glumaca, no nakon dodatne audicije nisam se nimalo dvoumio." - kazao je Nikolić u razgovoru za srpski Kurir.

 

Srpski redatelj dobro se sjeća kako je Brad skakao od sreće nakon što je dobio ulogu. Iako je jednu od uloga odigrala i Sonja Savić, tada najseksipilnija glumica bivše Jugoslavije, Brad Pitt uspio je odoliti njezinim čarima.

"Pored Sonje, koja je stvarno blistala, bilo je još 15-ak zgodnih djevojaka. Brad ih je samo odmjeravao, pa se kući vratio bez trofeja." - kazao je Nikolić.

 

Nakon završetka snimanja Pitt je ekipi rekao da se ide obogatiti u Hollywood, ali kako će se jednog dana sasvim sigurno vratiti.

"Tko zna, koliko je otkačen, možda se uskoro zaista preseli u Boku Kotorsku." - ponadao se Nikolić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.