Breakdancerica s OI-ja je hit na internetu: "Kad mislite da ste dosad vidjeli sve"

Foto: Profimedia

Na Olimpijskim igrama u Parizu natjecali su se i breakdanceri. 

Breakdance je kao sport na Olimpijskim igrama debitirao 9. kolovoza u kategoriji djevojaka. Mnogi gledatelji su na društvenim mrežama komentirali da to nema smisla. Neki smatraju da se breakdance ne može smatrati sportom. "Kakve su ovo gluposti?", "Nadamo se da ovo ne gledamo 2028. godine", "Ovo je užas", "Djeca plešu i to je sport?", "Ovo nije sport", neki su od komentara.

Australka privukla pažnju

Bez obzira na negativne reakcije, jedna breakdancerica ipak je uspjela privući pažnju. Riječ je o australskoj predstavnici pod umjetničkim imenom Raygun, čiji je nastup izgledao poput rekreacije i pokušaja nekih vježbi - barem su ga tako opisali gledatelji.

No čini se da ih je njezin nastup jako nasmijao. Nije dugo trebalo da na X-u osvanu memovi.

"Zbog nje će svi misliti da mogu ići na Olimpijske igre", "Kad mislite da ste dosad vidjeli sve, pojavi se 36-godišnja Australka", "Ovo je presmiješno", nižu se komentari.

Raygun je inače profesorica, piše NBC. Doktorirala je kulturalne studije i predaje o breakingu, hip-hop kulturi i rodnim studijama vezanim uz ove specifične plesove.

Zlatnu medalju osvojila predstavnica Japana

Inače, zlatnu medalju za breakdance osvojila je predstavnica Japana Ami Yuasa, srebro je uzela predstavnica Litvanije NICKA, a broncu predstavnica Kine pod nadimkom 671.

Ove tri djevojke ušle su u povijesti Olimpijskih igara kao osvajačice prvih medalja u breakdanceu. Danas se u Parizu u breakdanceu natječu i muškarci.

Breakdance je specifičan stil plesa koji se razvio krajem 1970-ih u Bronxu i Harlemu kao jedan od elemenata hip-hop kulture. Plesači breakdancea nazivaju se b-boy ili b-girl. Pokreti u breakdanceu izvode se u stajaćem položaju i na podu, a upravo su podni i najatraktivniji i najzahtjevniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.