Britanac Paul dvije i pol godine živi u Srbiji. Jedna stvar ga posebno iznenadila

Foto: YouTube Screenshot/Shutterstock

Britanac Paul se prije dvije i pol godine preselio iz Londona u Srbiju. Napustio je, kaže, dobro plaćeni posao i došao u Beograd gdje je otvorio trgovinu ploča. 

U razgovoru s beogradskim youtuberom Alexom (Attic Life) ispričao je nekoliko stvari koje su ga začudile po dolasku u Beograd. Tvrdi da su cijene u trgovinama puno veće u Srbiji nego što je to u Velikoj Britaniji.

"Primjerice, kruh i konzervirani grah u Srbiji su puno skuplji nego u Velikoj Britaniji. Cijene su lude", tvrdi Paul. Naglasio je kako se Srbija može smatrati jednom od najjeftinijih država u Europi pod jednim uvjetom. "Nemojte kupovati u supermarketima, idite na tržnicu. Ima ih puno", rekao je Britanac.

No hranom u Srbiji je, kaže, jako zadovoljan. "Pečeno meso i roštilj su odlični. Mislim da je hrana ovdje bolja nego u Britaniji, uvijek je svježa", kaže Paul kojem je veliko iznenađenje bio i noćni život. Istaknuo je kako su cijene pića u beogradskim klubovima jako pristupačne. "Noćni život u Beogradu je vjerojatno najbolje čuvana tajna u Europi", izjavio je. 

Jedna stvar ga posebno iznenadila

Još jedna stvar ga je prilično iznenadila. "Svi ovdje jako dobro pričaju engleski. Šokirao sam se, mislio sam da ću skroz morati koristiti Google Translate i mahati rukama", našalio se.

Naposljetku je izdvojio i jedno negativno iskustvo koje mu se dogodilo u Srbiji, i to upravo u njegovoj prodavaonici.

"Jednog dana je ušao čovjek koji se jako znojio, mogao sam osjetiti alkohol na njemu. Pitao me jesam li Englez. Nije mi izgledao kao da je došao kupiti ploče. Zatim je otišao do jedne police i izvukao tri ploče hardcore dance glazbe. Uzeo ih je i stavio ih na pult te rekao da traži povrat novca. Upravo sam ga gledao kako ih uzima i okreće se, a on sad tvrdi da traži povrat novca. Rekao sam mu da ću zvati policiju i on je jednostavno istrčao van", prepričava simpatični Paul.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.