Britanci nahvalili hrvatski otok: Ima kristalno čisto more i pješčane plaže

Foto: Shutterstock

Britanski mediji često preporučuju Hrvatsku kao izvrsnu ljetnu destinaciju, a ovoga su puta pisali o nešto manje poznatom otoku Susku. Britanski The Sun piše da postoji mali otok u Europi s kristalno čistim morem i skrovitim plažama koji većinom posjećuju lokalni stanovnici.

"Susak je smješten u sjevernoj Hrvatskoj, u Kvarnerskom zaljevu, između otoka Lošinja i Cresa. Putovanje od Cresa do Suska traje nešto manje od dva sata", navodi The Sun.

Ima samo 200 stanovnika

Napominju da na Susku živi samo oko 200 stanovnika, a da se broj posjetitelja ljeti rijetko povećava zbog činjenice da otok ima samo jedan hotel. Iako postoji samo jedan hotel, turisti imaju i druge opcije smještaja, poput privatnih soba i apartmana. Također ističu da je promet automobilima na otoku zabranjen.

Na otoku se mogu naći različite znamenitosti, uključujući župnu crkvu svetog Nikole iz 18. stoljeća. Na najvišoj točki otoka, koja se nalazi na 98 metara nadmorske visine, stoji svjetionik s lijepim pogledom. Pišu da je Susak poznat i po pješčanim plažama, a najpoznatija među njima je Spiaza, idealna za obitelji s djecom zbog plitkog mora. U blizini se nalazi i pješčana plaža Bok.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.