Britanka (115) otkrila tajnu dugovječnosti: "Nikada se ne svađam i radim što volim"

Foto: Hallmark Luxury Care Homes/Facebook

Ethel May Caterham je žena za koju se smatra da je najstarija u Europi, a nedavno je proslavila svoj 115. rođendan u Lightwateru u Velikoj Britaniji. Provela je poseban dan sa svojom obitelji i prijateljima u domu za starije i nemoćne. 

Njezina sestra umrla je u 104. godini

Rođena je 21. kolovoza 1909. u Shipton Bellingeru u Hampshireu, a odrasla je u obližnjem Tidworthu u Wiltshireu. Bila je drugo najmlađe od osmero djece, a jedna od njezinih sestara Gladys Babilas, koja je rođena 1897. godine, doživjela je 104 godine, piše Get Surrey.

U dobi od 18 godina Ethel je radila kao au pair u vojnoj obitelji u Indiji te je putovala sama brodom. Kada se 1931. vratila u Veliku Britaniju, upoznala je svog supruga Normana Caterhama na večeri i vjenčali su se u katedrali u Salisburyju 1933. Norman je kasnije postao potpukovnik u kraljevskoj vojsci te su živjeli u Harnhamu, blizu Salisburyja.

Tijekom svog boravka u Hong Kongu, Ethel je osnovala dječji vrtić u kojem je podučavala engleski, zanate i igre. Zatim, dok su živjeli u Gibraltaru, par je zasnovao svoju obitelj te su se vratili u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi odgajali ondje svoje dvije kćeri.

Ethel Turns 115! 🎉 Yesterday at Hallmark Lakeview Luxury Care Home, we celebrated an extraordinary milestone—Ethel...

Objavljuje Hallmark Luxury Care HomesČetvrtak, 22. kolovoza 2024.

Ethel je otkrila svoju tajnu dugovječnosti

Ethel, koja nije prestala voziti do svoje 97. godine te je preživjela pandemiju covida 2020. godine, kaže da je njezina tajna dugovječnosti u tome "da se nikada ni s kime ne svađa, da sluša i radi ono što voli."

Rođendanska zabava održana je u staračkom domu Hallmark Lakeview u Lightwateru, uz balone, tortu i zabavu, kojoj je prisustvovala gradonačelnica Surrey Heatha, i savjetnica Sarbie Kang.

Voditelji doma su dio vrta preuredili kao trajnu počast Ethel, osobito njezinu terasu s novim vanjskim namještajem, biljkama u saksijama i zvončićima.

Dio vrta u staračkom domu nazvan je po Ethel

Generalni direktor Hallmark Lakeview Care Home, Inder Hanzra je rekao: "Ethel je živjela nevjerojatan život i velika nam je čast podijeliti ovaj važan dan s njom. Kako bi obilježili njezin poseban trenutak, tim je preuredio dio vrta i preimenovao ga u Ethelin vrt jer Ethel najviše uživa sjediti na suncu i slušati ptice.

"Također smo organizirali popodnevnu čajanku s posebnom tortom i nastupom njenog omiljenog Franka Sinatre", rekli su iz doma. Ethel je dodala: "Ne znam čemu sve ovo. Imala sam sjajan dan i jako sam zahvalna staračkom domu što je vrt nazvao po meni."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.