Britanski Telegraph odabrao 50 najboljih plaža na svijetu, na listi i jedna hrvatska

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Britanski portal Telegraph složio je popis 50 najboljih plaža na svijetu prema izboru njihovih stručnjaka. Na toj se listi našla i plaža Zlatni rat na otoku Braču.

Kažu da je idealna za obitelji s djecom

Navode da se na Zlatnom ratu može pronaći aromatična borova hladovina i hladno Jadransko more. Kao najbolji dio izdvajaju bistru vodu u plićaku te kažu da je najbolji izbor za obitelji s djecom.

"Promjenjiva obala hrvatske plaže Zlatni rat je među lokalnim stanovništvom poznata kao Zlatni rog. 20-minutna jutarnja šetnja Bolskom šetnicom dovodi posjetitelje u prozračni raj s borovima na najjužnijoj točki Brača, s nizom barova i restorana", piše stručnjak za Telegraph.

"Dođite na špricere, aromatičnu borovu hladovinu i hladno jadransko plavetnilo", zaključuju. Objasnili su i čitateljima kako doći do plaže - let do Splita, potom na trajekt do Bola. 

Kao prednost naglašavaju "kupanje za cijelu obitelj u plićaku".

Imali su nekoliko kriterija za odabir najboljih plaža

Telegraph napominje da je odabir najboljih plaža uvijek subjektivan jer ne odgovaraju svima iste karakteristike. Neki vole osamljene plaže kako bi se odmorili, nekima više odgovaraju plaže gdje ima raznih aktivnosti, zabave i atrakcija, dok obiteljima više odgovaraju plaže koje najviše pašu djeci. 

"Naši stručnjaci odabrali su svojih 50 omiljenih plaža na svijetu. Na listi su neke očigledne plaže u Australiji, Brazilu i na Karibima, ali ima i onih na Islandu i Južnoj Koreji. Kako bismo pronašli idealnu obalu za svakog putnika, identificirali smo na kojima ima životinja, zadivljujućih pogleda, barova na plaži, luksuznih hotela, mirnih kutaka, površine prikladne za obitelj i još mnogo toga", objašnjavaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.