Foto: Twitter
OVAJ jednostavni recept piletine s gljivama u lisnatom tijestu uzet će vam jako malo vremena, a donijeti jako puno sreće.
Piletina i gljive odlična su kombinacija u svakoj prilici, a ovaj recept ne zahtijeva čak ni prilog.
Sastojci:
Pileća prsa, gljive, lisnato tijesto, maslac, luk, peršin, sir
Priprema:
- Meso po želji začinite solju i paprom pa ispecite na maslacu.
- Izvadite iz tave pa dodajte još maslaca i sjeckanog luka te pustite da se pirja dok ne omekša.
- Dodajte gljive i pecite ih nekoliko minuta pa dodajte još kockicu maslac. Kad se otopi, maknite s vatre.
- Razvaljajte lisnato tijesto i jednu polovicu napunite piletinom, gljivama i umakom koji ste dobili od maslaca, po želji možete dodati kukuruz ili papriku.
- Sve skupa posipajte peršinom i ribanim sirom te prekrijte drugom polovicom tijesta i premažite otopljenim maslacem.
- Na vrhu lisnatog tijesta nemojte zaboraviti napraviti nekoliko rupica kako bi tijesto moglo disati. Pecite na 200 stupnjeva dok tijesto ne dobije žarku boju. Izvadite, poslužite i - uživajte.