Christina Applegate otkrila da njena kći (13) ima zdravstvenih problema: "Tužna sam"

Foto: Profimedia/EPA

Glumica Christina Applegate u epizodi svog podcasta MeSsy ugostila je svoju 13-godišnju kćer Sadie. Razgovarale su o zdravstvenim problemima, a Sadie je otkrila da joj je nedavno dijagnosticiran POTS, sindrom posturalne ortostatske tahikardije.

"Imam nešto što se zove POTS. Nemam pojma što je to točno, no ima veze s autonomnim živčanim sustavom i pogađa srce. Kada ustanem, zavrti mi se u glavi, noge mi otkazuju i čini mi se kao da ću se onesvijestiti", rekla je Sadie.

Nisu je ozbiljno shvaćali

Kaže da sada jasnije razumije majčinu borbu s multiplom sklerozom. Sadie je rekla da se dugo borila sa sindromom, ali je naišla na nerazumijevanje. Znalo joj se događati da se više puta dnevno javlja školskoj medicinskoj sestri jer se osjećala kao da će pasti u nesvijest. 

"Govorili su mi da to radim samo da se izvučem s nastave. Ili da je to samo tjeskoba i da se vratim u razred. Nisu ništa poduzimali. To me povrijedilo i tjelesno i emocionalno. Smatrala sam da je ružno da, kada kažem da se osjećam loše, dobijem odgovor da odem na tjelesni i trčim oko igrališta. Nisam to mogla", rekla je Sadie.

"Žao mi je zbog toga, dušo. Stvarno mi je žao. Tužna sam, ali volim te i znam da ćeš biti dobro. Tu sam za tebe i vjerujem u tebe. I hvala ti što govoriš o tome", rekla joj je Christina. 

Sindrom koji je dijagnosticiran Sadie, prema medicinskim izvorima, kronična je bolest koja pogađa autonomni živčani sustav i krvotok. Osobe koje boluju od POTS-a zbog njega doživljavaju naglo povišenje broja otkucaja srca kada ustanu, sjednu ili legnu. Među simptomima i znakovima bolesti su i nesvjestice, zaboravljivost i problemi s fokusiranjem, lupanje i ubrzan rad srca, iscrpljenost i umor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.