Coldplay ide u mirovinu nakon 12. albuma

Screenshot: YouTube

Coldplay se priprema za mirovinu. Otkrio je to frontmen benda Chris Martin rekavši da će 12. album benda biti ujedno i posljednji.

"Snimit ćemo 12 albuma i to je to", rekao je u intervjuu za Apple Music povodom najave novog albuma. Njihov deseti album, Moon Music, izlazi sutra (4. listopada), nakon čega fanove čekaju još samo dva. 

Na pitanje zašto bend sam sebi nameće granicu, Martin je rekao: "Postoji samo sedam knjiga o Harryju Potteru. Postoji samo 12 i pol albuma Beatlesa, otprilike isto toliko Boba Marleya, to su svi naši idoli. Također, takvo ograničenje nameće i kvalitetu. Pjesma mora biti jako dobra da bi dospjela na te albume jer je ograničen broj mjesta."

Martin nastavlja

"Ne želim da se sa 60 godina mučimo i trudimo na silu", kaže. Ipak, Martin je isto tako najavio da on neće prestati stvarati glazbu. "To ću uvijek raditi na neki način, ali nešto je drugačije s Coldplayom", zaključio je.

Coldplay je engleski alternativni rock sastav, osnovan 1996. godine u Londonu. Grupu čine pjevač, klavijaturist i gitarist Chris Martin, gitarist Jonny Buckland, basist Guy Berryman i bubnjar Will Champion. Novi album, Moon Music sadržavat će 10 pjesama. Šuškalo se da je za album dogovoren predujam od 35 milijuna funti, što je, ako je ta informacija točna, najveći predujam za neki album u povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.