Coldplay, najslušaniji britanski bend 21. stoljeća, objavio deseti album

Foto: EPA

Coldplay ima novi album - Moon Music.

Nakon albuma Music of the Spheres koji su objavili 2021. i uspješne globalne turneje, bend je objavio i svoj deseti album. Na njemu se nalazi deset pjesama, a žanr albuma je poput prijašnjih, kombinacija alternativnog rocka i popa. 

Pjesme koje se nalaze na albumu su:

  1. Moon Music
  2. Feels Like I’m Falling in Love
  3. We Pray ft Little Simz, Burna Boy, Elyanna and TINI
  4. Jupiter
  5. Good Feelings ft Ayra Starr
  6. Alien Hits/Alien Radio
  7. iAAM
  8. Aeterna
  9. All My Love
  10. One World.

Kad su pitali frontmena Chrisa Martina o naslovu albuma, rekao da je da se on odnosi na prihvaćanje različitih životnih faza, poput različitih mjesečevih faza. Vodeći singla albuma Feels Like I’m Falling in Love publici je predstavljen još u srpnju.

Coldplay ide u mirovinu nakon 12. albuma

Chris Martin rekao je da se bend priprema za mirovinu i da će 12. album biti njihov posljednji. 

"Snimit ćemo 12 albuma i to je to", rekao je u intervjuu za Apple Music povodom najave novog albuma.

Na pitanje zašto bend sam sebi nameće granicu, Martin je rekao: "Postoji samo sedam knjiga o Harryju Potteru. Postoji samo 12 i pol albuma Beatlesa, otprilike isto toliko Boba Marleya, to su svi naši idoli. Također, takvo ograničenje nameće i kvalitetu. Pjesma mora biti jako dobra da bi dospjela na te albume jer je ograničen broj mjesta."

Najslušaniji britanski bend 21. stoljeća

Tvrtka za licenciranje glazbe PPL proglasila je nedavno Coldplay najslušanijom britanskom grupom 21. stoljeća. Bend je emitiran 40.000 puta više na britanskim radio stanicama i TV-u od klasičnih rockera kao što je Queen, koji su bili na drugom mjestu.

Najslušanija pjesma Coldplaya je hit broj jedan iz 2008. Viva La Vida, a slijede i drugi njihovi hitovi Paradise, Clocks, Something Just Like This i Adventure Of A Lifetime. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.