Craft paketi koji će oduševiti ljubitelje piva, dajemo vam kod za 50 kn popusta

Foto: 123RF

"AJMO na pivo!" Ova rečenica trenutno nam je zbog propisanih epidemioloških mjera kao nedosanjani san. No, ako ne možemo na pivo, znamo kako ga dovesti k sebi. Donosimo prijedloge zabave za ljubitelje piva, a za sve čitatelje Indexa osigurali smo i poseban kod za popust od čak 50 kuna na sva pakiranja piva zagrebačke pivovare The Garden Brewery.

Iskoristite kod INDEX50 i ovih blagdana isprobajte odlična hrvatska piva iz najbolje pivovare u Europi.

Evo na koje se sve načine možete zabaviti uz nekoliko limenki najdražeg napitka od hmelja.

Naučite kuhati nešto novo

Ostajanje u kući možete iskoristiti da se zabavite i unaprijedite svoje vještine. Zabavu preselite u kuhinju i isprobajte nove recepte. Vjerujemo da pivo volite piti, no jeste li znali da ga možete koristiti i u kuhanju?

Foto: 123RF

Zanimljiv recept za koji ste možda čuli je takozvano pijano pile, odnosno pile pečeno na limenci piva. Oni koji su ga isprobali kunu se da je sočno za prste polizati, a evo kako ga i vi možete pripremiti.

Očišćeno pile izvana i iznutra premažite maslinovim uljem i začinima po ukusu. Zatim otvorite limenku piva i natočite si trećinu u čašu kako limenka tijekom pečenja ne bi eksplodirala, a vi ne biste ostali žedni dok kuhate. Pile uspravno nasadite na limenku s pivom, koja će oponašati uspravni ražanj. Najbolje je koristiti pilsner ili stout. Na tepsiju obloženu papirom za pečenje postavite limenku s piletom u sredinu, a okolo dodajte krumpir i mrkvu. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko sat vremena. Pod utjecajem topline pivo će se dizati i prožimati pileće meso te ga učiniti najsočnijim zalogajem, a vi ćete impresionirati svoje uzvanike vlastitim kulinarskim umijećem.

Napravite svoj kućni festival piva

Pandemija koronavirusa između ostaloga otkazala je čak i Oktoberfest. No, srećom živimo u vremenu u kojem zahvaljujući tehnologiji imamo brojne mogućnosti. Sada svoj mali kućni festival piva možete pripremiti sami i uživati u okusima najboljih piva. Piva možete naručiti u samo nekoliko klikova na webshopu zagrebačke pivovare The Garden Brewery i pritom uz kod INDEX50 uštedjeti 50 kuna. Isprobajte raznolike vrste piva koje imaju u ponudi i provjerite zašto ih je najveći pivski klub na svijetu, Beer 52, proglasio najboljom pivovarom u Europskoj uniji.

Foto: PR

Pri narudžbi piva Index je osigurao poseban kod za popust od čak 50 kuna. Popust se odnosi na sva pakiranja piva, a ne na pojedinačne proizvode. Samo prilikom plaćanja unesite kod INDEX50 i pivo na vaš prag stiže već u roku jednog radnog dana. Dobra vijest je da, osim u Hrvatskoj, dostavljaju i unutar EU i Velike Britanije. Za sve narudžbe iz inozemstva iskoristite popust od 20% na cjelokupan iznos. Sve što trebate je prilikom plaćanja unijeti kod INDEX20 i paket piva za vas ili vaše najdraže koji su vam kilometrima daleko stiže u roku od tri do pet radnih dana. Da biste bili sigurni da vaša narudžba stiže do Božića, iz Gardena preporučuju da narudžbe iz Zagreba izvršite najkasnije do 22. prosinca u 11 sati, a iz ostatka Hrvatske do 21. prosinca u 16 sati. 

Na kućnom festivalu piva uz osnovne stilove piva kao što su Pale Ale, Pilsner ili Stout, isprobajte i nešto inovativno. Predlažemo eksperimentalno pivo Milkshake IPA s okusom kremastog mliječnog shakea od vanilije i jagode. Tijekom hladnijeg vremena osobito će vam leći zimski Imperial Stout stilovi, poput Hazelnut & Toffee s okusom karamele i lješnjaka na bazi čokolade. Jednako privlačno za ugrijati se zvuči i Almond Coffee, pivo protkano aromama kave i badema.

Foto: PR

Želite li da vas okus piva barem u mislima odvede u toplije krajeve, isprobajte sočni Florida Weisse Sour prožet voćnim koktelom od manga, jagode i breskvi. Tu su i Hazy IPA piva tropskih aroma ili sour piva poput Imperial Blackberry, Blueberry & Raspberry Sour s borovnicama, malinama, kupinama i daškom citrusne note, nastao u suradnji s pivovarom Stu Mostow iz Poljske.

U vašem malom krugu prijatelja koje ćete pozvati na degustaciju možda ima i onih koji nisu veliki ljubitelji alkohola, no uživaju u okusu piva. Za njih predlažemo pivo Micro NEIPA, pivo niskog postotka alkohola, proglašeno najboljim u toj kategoriji.

Ako jednostavno želite isprobati od svega ponešto, iz Gardena su složili i posebni božićni paket 12 Beers of Christmas. Ovo pivo savršen je poklon velikim pivoljupcima, a za male pivoljupce imaju i manji paket nazvan Secret Santa.

Isprobajte novu tjelesnu aktivnost

Na mnogim festivalima u jutarnjem programu uključena je beer joga, odnosno pivska joga. Ova tjelovježba uz lagano ispijanje piva osmišljena je 2014. na američkom festivalu Burning Man. S vremenom su se treninzi pivske joge počeli održavati diljem Europe, pa čak i u Australiji.

Prakticiranje tjelesne aktivnosti važnije je nego ikad radi očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja. Na internetu postoje razne videosnimke učitelja joge koji će vam pokazati kako prakticirati poze, a uz limenku piva ćete se dodatno opustiti. Prava terapija za tijelo i dušu.

Igrajte društvene igre

Foto: PR

Društvene igre odlična su aktivnost za zabavu u ovom hladnom zimskom vremenu. Organizirajte igru kušanja piva i pogađanja, takozvani blind beer tasting. Pripremite pet do sedam različitih vrsta piva. Primjerice, to mogu biti IPA, Stout, Pale Ale, Pilsner i Milkshake IPA. Vaši uzvanici neka prekriju oči povezom, a vi im natočite pivo. Na dnu limenke flomasterom napišite broj svakog piva, a papirić s istim brojem nalijepite na dno pojedine čaše, kako biste znali o kojem pivu se doista radi i je li kušač pogodio. Nakon što je pivo natočeno, povez se može skinuti i isprobavanje može početi. Svakome dajte papirić na koji će napisati koje pivo misli da je upravo isprobao i svoju ocjenu od jedan do deset. Na kraju proglasite najuspješnijeg pivskog znalca i najbolje pivo po izboru svih kušača.

Jednostavno uživajte u ljenčarenju

Ove zime svima nam je potrebno malo opuštanja i vremena za sebe u kojemu ćemo se apsolutno razmaziti. Zato naš zadnji prijedlog ide upravo u tom smjeru. Jednostavno se opustite i zavalite na kauču ispred televizora uz toplu dekicu, kokice i limenku omiljenog piva. Upalite božićni film, najdražu humorističnu seriju ili uzbudljivu sportsku utakmicu i odmorite se onako kako zaslužujete.

Sadržaj donosi Index u suradnji s pivovarom The Garden Brewery te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.