Cura koja je izgubila nogu zbog raka postala zaštitno lice velike modne kampanje

Foto: Instagram

DJEVOJKA koja je izgubila nogu zbog rijetkog i agresivnog oblika raka postala je zaštitno lice velike modne kampanje.

24-godišnjoj Bernadette Hagans morali su amputirati desnu nogu u listopadu 2018. godine, nakon što joj je dijagnosticiran sinovijalni sarkom, rijedak rak mekog tkiva.

"Gotovo godinu dana imala sam simptome prije nego što sam napokon dobila dijagnozu. Osjećala sam se umorno, bolesno, a zatim sam počela osjećati kvržicu u desnoj nozi koja je s vremenom postajala sve veća i veća", rekla je djevojka iz Belfasta.

"Nakon što su me na kraju poslali na snimanje, sve se dogodilo prilično brzo. Potvrdili su da imam karcinom koji mi je zapleten u živce i krvne žile. Odmah su mi rekli da će morati amputirati nogu i rekla sam da sam spremna."

"Liječnici su bili iznenađeni što sam vijest prihvatila tako smireno, ali jednostavno sam imala sreće što mi se pružila prilika za život."

Dvije godine kasnije, Hagans ne samo da ima manekenski ugovor, već je i ponosna ambasadorica dobrotvorne organizacije CLIC Sargent, koja podiže svijest o sinovijalnom sarkomu.

Ona je također novo zaštitno lice People Empowered kampanje Kurta Geigera, britanskog prodavača obuće i dodataka. Hagans kaže kako joj se svidjelo snimanje jer je uz modeliranje pokazala i svoju protezu. "Pokazali smo da i to može biti moderno i sviđa mi se to", izjavila je.

"Također mi se sviđa to što na nekim fotografijama nema moje noge. Bila sam na snimanjima na kojima mi se vide samo noge ili se ne vide uopće, zbog čega mi se činilo da sam odabrana za posao samo zbog svojih nogu", kaže.

"Sjajno je kad god se ljudi poput mene pokažu jer se to ne događa prečesto. Mislim da to može pokazati da različito može izgledati dobro i da možete maksimalno iskoristiti sve ono što vas izdvaja iz mase", dodaje.

Ubrzo nakon amputacije, Hagans je osigurala ugovor s agencijom Zebedee Management, specijaliziranom za zastupanje osoba s invaliditetom i drugačijim izgledom.

Rekla je da, iako joj je drago vidjeti poboljšanje stava prema ljudima koji su drugačiji, još uvijek treba napraviti puno toga u društvenom pristupu prema različitostima.

"Treba još puno toga učiniti, ali sretna sam što ću postati dio tog putovanja", rekla je. "Tako je pozitivna stvar biti inkluzivan i slaviti ljude bez obzira na to kako izgledaju ili kakav način života vode."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.