Dan nakon smrti slavne balerine (29) umrla i njena majka posvojiteljica

Foto: Facebook

Michaela DePrince (29), balerina koju je kao siroče iz Sierra Leonea posvojila američka obitelj, umrla je 10. rujna, a u roku od 24 sata umrla je i njezina majka posvojiteljica Elaine.

"Koliko god se to činilo nevjerojatnim, te dvije smrti bile su potpuno nepovezane", objavila je obitelj. Uzrok Michaeline smrti još nije poznat. Njezina majka Elaine DePrince umrla je "tijekom rutinskog zahvata vezanog uz pripremu za operaciju" 11. rujna, potvrdila je obitelj.

"Jedini način na koji si ovo možemo objasniti je da je Elaine, koja je već kroz život izgubila troje djece, božjom milošću pošteđena boli gubitka četvrtog djeteta. Ono kroz što obitelj trenutno prolazi je zaista nezamislivo bolno. Oplakivati dva člana obitelji koja su umrla u roku od 24 sata je tragično i razarajuće", objavila je obitelj.

"Razgovarala sam s maminom liječnicom o njenom stanju kad su me obavijestili o sestri, jednostavno se nije činilo istinitim", ispričala je za BBC Michaelina sestra Mia. Sutradan je saznala da je izgubila i mamu. "Bilo je to jako teško čuti. Mama je prva koju bih zvala kada bi mi se nešto dogodilo, a sad to više ne mogu napraviti", rekla je shrvana Mia.

Posvojili je i promijenili joj život

Michaela DePrince bila je svjetski poznata balerina koja se pojavljivala u glazbenim spotovima zvijezda kao što su Beyoncé i Madonna. Odrasla je u Sierra Leoneu, gdje su je zbog kožne bolesti zvali "đavoljim djetetom". Nakon što ju je posvojila obitelj DePrince, njen život se promijenio.

Sa 17 godina postala je najmlađa balerina koja je nastupila u Dance Theatre of Harlem u New Yorku. Kasnije ju je angažirao nacionalni balet Nizozemske. O svom životu napisala je i knjigu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.