Daniel Radcliffe i Harry Potter ekipa oprostila se od Maggie Smith

Foto: Press/EPA

Mnogi glumci iz serijala o Harryju Potteru oprostili su se od kolegice i legendarne glumice Maggie Smith koja je umrla u 90. godini. 

Daniel Radcliffe odao je počast svojoj preminuloj kolegici. “Prvi put kad sam upoznao Maggie Smith imao sam 9 godina i čitali smo scene za Davida Copperfielda, što je bio moj prvi posao. Nisam znao gotovo ništa o njoj osim da su moji roditelji bili oduševljeni činjenicom da ću raditi s njom", rekao je u izjavi za The Post. 

Daniel Radcliffe: Bila je žestokog intelekta i veličanstveno oštrog jezika

“Znao sam o njoj bila je da je dama, tako da je prva stvar koju sam je pitao kad smo se upoznali bilo 'želiš li da te zovem dama?' na što se ona nasmijala i rekla nešto u smislu 'ne budi smiješan'”, prisjetio se poznati glumac. 

Ispričao je i kako je bio nervozan što ju je upoznao, ali ona ga je odmah opustila. “Bila je nevjerojatno ljubazna prema meni na tom snimanju, a onda sam imao sreću da nastavim raditi s njom još 10 godina na filmovima o Harryju Potteru", ispričao je te dodao: "Bila je žestokog intelekta, veličanstveno oštrog jezika, mogla je zastrašiti i šarmirati u istom trenutku i bila je, kao što će vam svi reći, iznimno duhovita."

“Uvijek ću se smatrati nevjerojatno sretnim što sam mogao raditi s njom i provoditi vrijeme s njom na setu. Riječ legenda se previše koristi, ali ako se odnosi na bilo koga u našoj industriji, onda se odnosi na nju. Hvala ti Maggie", zaključio je na kraju.

Bonnie Wright posvetila joj je objavu na Instagramu

Bonnie Wright, koja je glumila Ginny Weasley u franšizi, posvetila je pokojnoj Maggie objavu na Instagramu. 

"Nedostajat ćeš zajednici Harryja Pottera ", napisala je 33-godišnja glumica. "Moja najdraža scena s Maggie bila je kada smo svi učili plesati za Božićni bal. Ona je utjelovila savršenu ravnotežu drskosti i brige pune ljubavi koju ima McGonagall. Držala je Gryffindorce na nogama", prisjetila se Ginny i izrazila sućut obitelji. 

Devon Murray: Bila je najljubaznija i najbrižnija dama

Glumac Devon Murray utjelovio je lik Harryjevog školskog prijatelja Seamusa Finnigana. On se također oprostio od Maggie, objavivši njezinu fotografiju na Instagramu. 

"Maggie je bila najzastrašujućija osoba koju sam ikad upoznao, ali jednom kada je pukla bila je najljubaznija i najbrižnija dama koju sam ikad upoznao", napisao je. "Imam toliko lijepih uspomena s Maggie koje ću čuvati", dodao je na kraju. 

Glumac Josh Herdman, koji je utjelovio Gregoryja Goylea, postavio je "RIP" na svoje Instagram Story uz glumičinu fotografiju, dok se Afshan Azad, koja je utjelovila Padmu Patil, sjeća Maggie kao "legende" i "ikone".

"Apsolutna mi je čast bila dijeliti istu sobu s tobom, a kamoli ekran. Neće biti nikog poput tebe", napisala je Azad. 

Podsjećamo, vijest da je Maggie Smith umrla objavili su njezini sinovi

"S velikom tugom moramo objaviti smrt Dame Maggie Smith. Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak, 27. rujna. Kao veoma privatna osoba, bila je s prijateljima i obitelji do samog kraja. Iza sebe ostavlja dva sina i petero unučadi pune ljubavi koji su shrvani gubitkom izvanredne majke i bake", stoji u izjavi njezinih sinova Tobyja Stephensa i Chrisa Larkina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.