De Niro tvrdi da mu je govor cenzuriran zbog komentara o Trumpu: "Kako se usuđuju?"

Foto: EPA

Robert De Niro tvrdi da je njegov govor na dodjeli nagrada Gotham u New Yorku cenzuriran bez njegova znanja zbog komentara protiv Trumpa, piše Guardian.

De Niro je došao na pozornicu jer je njegov posljednji film, Ubojice cvjetnog mjeseca u režiji Martina Scorsesea, osvojio počasnu nagradu Gotham Historical Icon and Creator, a nakon što je pročitao neke primjedbe o filmu, ustvrdio je da je prvi dio njegova govora uklonjen s telepromptera s kojeg je čitao. Zatim je sa svog mobitela pročitao dio govora koji je nedostajao.

"Povijest više nije povijest. Istina nije istina. Čak se i činjenice zamjenjuju alternativnim činjenicama i pokreću teorije zavjere i ružnoće. Na Floridi mlade studente uče da su robovi razvili vještine koje mogu primijeniti za svoju korist. Industrija zabave nije imuna na ovu opaku bolest.

Vojvoda John Wayne slavno je rekao o američkim starosjediocima: 'Ne osjećam da smo pogriješili što smo im oduzeli ovu veliku zemlju. Postojao je velik broj ljudi koji su trebali novu zemlju, a Indijanci su je sebično pokušavali zadržati za sebe'", rekao je slavni glumac.

Napao je i Apple

"Laganje je postalo samo još jedan alat u šarlatanskom arsenalu. Bivši predsjednik lagao nam je više od 30 tisuća puta tijekom svoje četiri godine mandata, a on drži korak u svojoj trenutnoj kampanji odmazde. Ali uz sve laži, on ne može sakriti svoju dušu. Napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje nepoštovanje, na primjer, koristeći Pocahontas kao uvredu", dodao je.

De Niro je tada odbio zahvaliti podupiratelju filma Appleu, osvrnuvši se na uklanjanje dijela njegovog govora: "Uopće mi se ne da zahvaliti za ono što su učinili. Kako se zapravo usuđuju to učiniti?"

De Niro ima dugu povijest verbalnog napadanja Trumpa, a u predizbornom spotu 2016. rekao je: "On je tako očito glup. On je propalica. On je pas. On je svinja. Prevara. Serator. Džukela koja ne zna što govori."

Godine 2019. rekao je Guardianu: "Jedva čekam da ga vidim u zatvoru", a u listopadu je poslao izjavu na Stop Trump Summit u New Yorku, nazvavši bivšeg predsjednika "zlim" i "čvrstim momkom bez morala i etike”.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.