Defile bajkera u Puli privukao pozornost turista

Foto: Dusko Marusic / CROPIX

Vrhunac petodnevnog druženja bajkera na pulskoj Vallelungi je defile bajkera, koji se svake godine održava pulskim ulicama kao dio 27. Croatia Bike Weeka, a održan je u subotu poslijepodne u Puli. 

Ljubitelji motora uživali su u jedinstvenoj povorci od nekoliko tisuća bajkera koji su ispunili pulske ulice i prolazili u velikoj koloni gotovo cijelom Pulom, od Vallelunge kao polazne točke pa natrag do Vallelunge, spajajući skoro sve gradske kvartove. Zanimanje domaćina i turista izazvali su različiti tipovi vozila prisutni u ovoj manifestaciji - od nekih vrlo vrijednih oldtimera, do najnovijih "zvjerki" i običnih motora. 

Povorku pratili i turisti

"To je ovim ljudima puno više od same vožnje motora, to je dio i načina život, kulture, svjetonazora", poručio je predsjednik Kluba Twin Horn Edi Ljubić, organizator manifestacije. Cijelom rutom velik broj ljudi, među kojima i brojni turisti, pratio je povorku, fotografirajući nepreglednu kolonu motocikala. 

Osim brojnih registracija iz Hrvatske, u prvom redu pulskih, u povorci se našlo bajkera iz Slovenije, Njemačke, Italije, Slovačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Nizozemske i drugih zemalja. Da defile bajkera prođe kako treba pobrinuli su se pripadnici policije i liječničke službe koji su pratili i osiguravali povorku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.