Dermatolozi ne mogu vjerovati što Nara Smith tvrdi da je napravila sama

Poznata tiktokerica Nara Smith ponovno je iznenadila svojim pripravkom. Nakon što je potpuno od nule napravila žvakaće gume i Oreo kekse, sada se bacila i na kozmetiku. Njezin novi video trenutno ima gotovo 15 milijuna pregleda na TikToku. Sa svojim suprugom modelom Luckyjem Smithom, od kuhinjskih je proizvoda napravila kremu za sunčanje.

Napravili su ga kombinacijom kokosovog ulja, pčelinjeg voska, karite maslaca, kakao maslaca, jojobinog ulja i cinkovog oksida u prahu. Na kraju je bila poprilično zadovoljna rezultatom. "Ovo se tako glatko nanosilo i nije ostavilo bijeli trag", rekla je u videu.

@naraazizasmith 🤍 #fypツ #easyrecipe #sun #fromscratch #skincare #marriage ♬ Just Give Me One More Day - Alej

Dermatolozi zabrinuti

No pažnju mnogih posebno je privuklo to što je istaknula da krema ima zaštitni faktor 30. Na TikToku to je izazvalo lavinu negativnih komentara. Mnogi tvrde da ta krema nema toliki zaštitni faktor te da je bolje koristiti prave kreme za sunčanje koje su sigurne.

Dermatologinja Marisa Garshick je za Glamour poručila da DIY kreme za sunčanje treba izbjegavati jer se ne može znati njihova stvarna učinkovitost i koliku zaštitu one doista pružaju. "Može pružiti lažan osjećaj sigurnosti i ostaviti nekoga podložnog opeklinama od sunca ili potencijalnoj iritaciji", rekla je američka dermatologinja Marisa Garshick.

Isto tako, dermatolog Adarsh Vijay Mudgil za Glamour je poručio: "Mnoge stvari nanesene na kožu imaju određeni stupanj SPF-a, uključujući neke od sastojaka koje je Nara koristila. No ti sastojci mogu pružiti SPF 2 ili 3, a ne SPF 30", objašnjava dr. Mudgil.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.