Srbin je prvi na Billboard ljestvici u Hrvatskoj, karijeru je započeo prošle godine

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

DESIGNERICA je trenutno prvi u YouTube trendingu u Hrvatskoj, a njegova pjesma Ccokolada u vrlo kratkom roku se popela i na prvo mjesto Billboardove ljestvice u našoj zemlji. TikTok su preplavili videozapisi tinejdžera iz svih dijelova bivše Jugoslavije s pjesmom Ccokolada i izgleda da Balkan ima novu zvijezdu.

U prvih deset na Billboardu Desingerica ima još jednu pjesmu, koja se zove Djuskavacc.

Desingerica je na srpskoj estradi tek godinu dana, a već postiže velike uspjehe na glazbenim platformama i na nastupima.

Blokirao autocestu zbog spota

Designerica, koji se prije nekoliko tjedana rastao od trepera Pljugice s kojim je donedavno snimao pjesme, kao svoj zaštitni znak stavlja dvostruko slovo c u sve svoje pjesme. Na svom YouTube kanalu ima 116 tisuća pretplatnika i ukupno 88 milijuna pregleda. Njegov YouTube kanal postoji tek tri godine.

Dragomir Despić Desingerica je rođen 1993. godine u Beogradu. Od malih nogu se bavio košarkom, a od 2019. godine se bavi tetoviranjem. Glazbenu karijeru započeo je prošle godine, kada je s Pljugicom objavio prvi singl Kucci Kucci i postao popularan.  

Pjesma je dobila medijski publicitet nakon što se saznalo da su Desingerica i Pljugica za potrebe snimanja spota zaustavili promet na autocesti u Srbiji.

Gradonačelnik Banje Luke mu zabranio nastupe

Još jedan zaštitni znak Desingerice su i njegovi nastupi na kojima tenisicama udara svoje fanove po glavi. Nedavno su snimke jednog od njegovih nastupa preplavile medije u Srbiji i Bosni i Hercegovini, nakon čega mu je Draško Stanivuković zabranio javne nastupe u Banjoj Luci.

"Pljugice, desingerice, voćkice, breskvice, kako sebe nazivaju ovi umjetnici, više neće moći nastupati u Banjaluci. Moramo da sačuvamo vrijednosti i poruke koje se šalju kroz ovakav vid događaja. Siguran sam da smo donijeli pravu odluku“, rekao je Stanivuković u snimci koju je podijelio na društvenim mrežama tom prilikom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.