Detalji tužbi protiv Diddyja: Najmlađa žrtva imala 9 godina, javilo se 3280 ljudi

Foto: EPA

Ukupno 120 osoba planira podići tužbu protiv glazbenog mogula Seana Diddyja Combsa, od čega je 25 ljudi bilo maloljetno u vrijeme incidenata zbog kojih pokreću tužbe. Jedna je osoba imala 9 godina kad se dogodilo navodno zlostavljanje.

>>Više od 100 osoba priprema tužbe protiv Diddyja

60 žena, 60 muškaraca

Detalje je otkrio cijenjeni američki odvjetnik Tony Buzbee, čiji će ured pojedinačno zastupati svih 120 ljudi. Buzbee je na presici rekao da će tužbe pokrenuti u roku od mjesec dana. Od 120 ljudi, 60 je žena, a 60 muškaraca. Optužbe se odnose na period od 1991. do 2024. godine.

"Ova vrsta seksualnog napada, seksualnog zlostavljanja, seksualnog iskorištavanja nikad se ne bi smjela dogoditi u Sjedinjenim Državama ili bilo gdje drugdje", rekao je Buzbee na konferenciji za novinare.

"Nikad se nije smjelo dopustiti da ovo traje toliko dugo", dodao je. Očekuje se da će većina tužbi biti podignuta u New Yorku i Los Angelesu. Uz navedenih 120, postoji još slučajeva koji se tek razmatraju. 

Naime, Buzbee kaže da je više od 3280 osoba kontaktiralo njegovu tvrtku i navelo da ih je Combs zlostavljao na razne načine. Nakon što je provjerio optužbe, Buzbee je objasnio da je njegova tvrtka odlučila zastupati 120 ljudi. Njegovi klijenti razgovarali su i s FBI-em. 

Optužbe uključuju nasilni seksualni napad, silovanje, seksualno zlostavljanje, omogućavanje seksa uz korištenje kontroliranih supstanci, lažno zatvaranje, prisiljavanje na prostituciju, širenje videozapisa bez pristanka osoba na njima te seksualno zlostavljanje maloljetnika. 

"Najveća tajna u industriji zabave, koja zapravo uopće nije bila tajna, konačno je otkrivena svijetu. Zid šutnje je srušen", poručio je odvjetnik.

Diddy sve poriče

Combsova odvjetnica Erica Wolff u izjavi za CNN naglasila je da njezin klijent kategorički odbacuje sve optužbe. "Gospodin Combs odlučno i kategorički poriče kao lažnu i klevetničku svaku tvrdnju da je bilo koga seksualno zlostavljao, uključujući maloljetnike", izjavila je Wolff dodavši da Combs jedva čeka dokazati svoju nevinost na sudu.

Sve o slučaju Diddy pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.