"Diddy party": Širi se fotka slavnog košarkaša u kostimu sobarice. Je li stvarna?

Foto: X

VIJEST o uhićenju repera Seana Diddyja Combsa, koji je optužen za silovanje, trgovinu ljudima i vođenje zločinačke organizacije, glavna je tema u holivudskim krugovima, ali i na društvenim mrežama. 

Početkom godine policija je provela raciju u njegovim domovima i zaplijenila više od 1000 bočica baby ulja i lubrikanata, nakon čega su se počele širiti priče o zloglasnim sex partyjima repera, na kojima su navodno prisustvovala poznata lica. 

Košarkaš u kostimu sobarice 

Ovih dana društvenim mrežama kruži viralna fotka slavnog NBA košarkaša LeBrona Jamesa kako pozira u kostimu sobarice, a za koju piše da je nastala na Diddyjevom partyju. 

"Nema partyja kao što je Diddyjev party", piše uz fotku koja je prikupila 32 milijuna pregleda i brojne komentare, no pitanje je je li stvarna. 

Naime, slavni košarkaš već je ranije bio meta sprdnje kada se društvenim mrežama širila AI snimka na kojoj psuje kolege iz tima, a kad je izašao film Barbie, pojavila se AI fotka na kojoj pozira na crvenom tepihu odjeven u ružičastu suknju i majicu. 

Je li fotku kreirala umjetna inteligencija? 

Košarkaš nije komentirao viralnu fotku na kojoj pozira u kostimu sluškinje, baš kao ni članovi njegove obitelji i prijatelji, ali ni njegov PR tim. Odlučili smo na stranici aiimagedetector.org provjeriti je li fotka generirana s pomoću umjetne inteligencije. Prema stranici, postoji 63.22% šanse da je riječ o AI fotki. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.