Diddy se bori za jamčevinu. Nudi 50 mil. dolara, kućni pritvor i zabranu posjeta

Foto: EPA

Diddyjev pravni tim podnio je treći zahtjev za puštanje na slobodu, doznaje Page Six. Žalba osporava odluku Južnog okruga New Yorka koja je dvaput odbila jamčevinu reperu na temelju optužbi za ometanje pravde i manipulaciju svjedocima.

Spreman je platiti i do 50 mil. dolara

Combsov tim traži njegovo hitno puštanje uz odgovarajuće uvjete jamčevine navodeći navodne nedovoljne dokaze za pritvor i pravne greške u odluci suda. Tužitelji su, s druge strane, zabrinuti da bi Combs mogao zastrašivati svjedoke i ometati slučaj sa slobode. Također su sugerirali da postoji rizik od bijega s obzirom na njegovo bogatstvo i pristup privatnim avionima.

Hip-hop zvijezda spremna je platiti do 50 milijuna dolara jamčevine nudeći kao jamstvo svoju vilu u Miamiju vrijednu 48 milijuna dolara i dom svoje majke. Nadalje, Combs je rekao sucu da je spreman nositi GPS monitor, obećao je ograničiti svoje putovanje na Miami i New York te tvrdi da će prodati svoj privatni avion, koji se navodno nalazi u Los Angelesu.

Diddyjev pravni tim tvrdi da je predstavio striktan paket jamčevine koji uključuju kućni pritvor s GPS nadzorom, zabranjen pristup internetu ili telefonima, nadzor od 24 sata, zabranu ženskih posjeta osim obitelji i majki njegove djece te tjedno testiranje na droge.

"Suočava se s mnogim optužbama" 

Podsjećamo, repera su nedavno uhitili savezni agenti u New Yorku i optužili ga u otpečaćenoj kaznenoj optužnici po tri točke, u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao žene te ih tjerao na drogiranje i sudjelovanje u seks-zabavama, koristeći se prijetnjama i nasiljem. Većinu tih djela počinio je tijekom svojih zabava kojima su, prema pisanju stranih medija, prisustvovali brojni slavni.

120 osoba planira podići tužbu protiv njega, od čega je 25 ljudi bilo maloljetno u vrijeme incidenata zbog kojih pokreću tužbe. Jedna je osoba imala 9 godina kad se dogodilo navodno zlostavljanje. Odvjetniku koji će zastupati te ljude u manje od 24 sata javilo se čak 12 tisuća navodnih žrtava i svjedoka. Combs se izjasnio kao nevin po navedenim optužbama te mu je određen pritvor do suđenja.

Sve o slučaju Diddy pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.