Dikan se prisjetio Dolores: Da je ostala sa mnom, nikada ništa ne bi trebala raditi

Foto: Robert Anic/Luka Klun/VLM/PIXSELL

PRIJE 11 godina hrvatsku javnost šokirala je vijest o smrti Dolores Lambaše. Njezin bivši partner, Josip Radeljak sada se za Net.hr prisjetio svog odnosa s pokojnom glumicom.

"Bila je talentirana i poštena"

"Dolores je bila divna osoba, prošla je mnoge životne poteškoće, od rođenja pa sve do smrti. Do Zagreba je stigla jedva, nije imala novca, ali je željela upisati Akademiju. Bila je talentirana i poštena. Naš susret bio je slučajan, na teniskom turniru u Umagu, kada je jednostavno prišla i rekla: 'Od večeras smo zajedno.' To mi je bilo simpatično i od tada smo započeli zajednički život", prisjetio se Radeljak.

Njihova veza bila je često podložna kritikama i predrasudama, osobito zbog razlike u godinama. "Sa mnom je imala sve. Volio sam je i ništa joj nije nedostajalo. Bila je sretna, ali su ubrzo počeli problemi. Njezine kolege su je sabotirale, a ljudi iz svijeta glume ucjenjivali su je zbog naše veze, prijeteći da neće dobiti uloge. Bilo je tužno gledati tako talentiranu i ambicioznu glumicu kojoj zbog privatnih razloga nije dopušteno da radi. Osjećao sam se odgovornim. Kada se pružila prilika za snimanje filma, dao sam joj stan u Splitu, znajući da je naša ljubav pred završetkom, svjestan da bez mene neće moći izdržati", ispričao je Radeljak.

"Dok je bila sa mnom odlično je živjela"

Poručio je i da je Dolores imala snažnu povezanost s njegovom kćeri Lanom, koju je dobio iz braka s pokojnom glumicom Enom Begović. "Dok je bila sa mnom odlično je živjela, s mojom kćeri je odlazila na skijanje, u našu kuću u Švicarskoj, Lana ju je jako voljela. Sjećam se trenutaka dok su se zabavljale na snijegu, ljubile, grlile se, ma to je bila obiteljska idila. Više od tri godine smo zajedno živjeli i uživali", prisjetio se.

Iako su prekinuli otprilike dvije godine prije njezine tragične smrti, Josip je priznao da su ostali u dobrom odnosu i da će mu uvijek ostati u lijepom sjećanju kao divna i poštena žena. "Ona je za mene i dalje živa, ne prihvaćam činjenicu da je poginula. Nije se teško bilo zaljubiti u nju, u nju je bio prilično zaljubljen čak i moj tadašnji prijatelj Alain Delon. Bila je lijepa, zabavna i duhovita. Živjela je ovdje kao kraljica, sa mnom je prošla pola svijeta", istaknuo je.

"Da je ostala sa mnom, nikada ništa ne bi trebala raditi"

"Bila je primjer dobrote i ljepote. Nije me nikada iskoristila niti u jednog trenutku, i živjela je sa mnom u veselju i blagostanju. Ja sam je trebao nagovarati da ode u trgovinu i da si kupi što god hoće. Nikada me nešto materijalno nije tražila. I o njoj mogu govoriti samo s ogromnim poštovanjem, a nije trebala poginuti. Da je ostala sa mnom, nikada ništa ne bi trebala raditi ako ne bi htjela, a ovako je završilo kako je završilo - tragično", zaključio je Radeljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.