Dinki iz Šarengrada mještani spasili pijanino od poplave: "Svi su divni"

Foto: Dinka Juričić

Nakon snažnih kiša koje su posljednjih dana pogodile Hrvatsku i dijelove Europe mnogi se suočavaju s ozbiljnim poplavama. No usred neizvjesnosti i borbe s vodom, jedna se lijepa priča s istoka Hrvatske izdvojila. Umirovljena profesorica Dinka Juričić na Facebooku je objavila priču o solidarnosti i nesvakidašnjoj akciji spašavanja - pijanina.

"Akcija je uspješno završena"

Kada je postalo jasno da će voda doći do naseljenih područja, jedna je skupina odlučila spasiti pijanino iz sobe kojoj prijeti potop. Na Facebooku je Dinka podijelila svoje oduševljenje i zahvalnost, ističući zajednički trud koji je doveo do uspjeha.

"Akcija spašavanja pijanina pred poplavom uspješno je završena. Glavni junaci selidbe pijanina iz društvene sobe (u kojoj će za nekoliko dana biti pola metra vode) su naš Josip Komarčević i njegov nevjerojatni stroj s golemom žlicom kojom je nježno podigao pijanino i odvezao ga do velike kuće", poručila je Dinka u objavi.

"Svi su divni i spremni pomoći"

U ovoj nesvakidašnjoj akciji nisu sudjelovali samo lokalni radnici, već i prijatelji i susjedi. "Pomagali su mu Romano, Domagoj, naš umirovljeni poštar Joso i moj brat. Dečki iz Hrvatskih voda iskipali su prvu prikolicu vreća napunjenih pijeskom. Sutra će dovesti još i početi ih postavljati oko kuće. Dogovarali su se i kako da mi u dvorištu naprave suhe staze da mogu izlaziti iz kuće", poručila je u objavi.

Istaknula je i njihovu profesionalnost i organiziranost. "Svi su divni, spremni pomoći, službe savršeno organizirane i učinkovite. Sve se radi mirno, na vrijeme, nema nervoze. Osjećam se zaštićeno i sretna sam zbog toga", zaključila je Juričić u objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.