Djevojka iz Južne Afrike nije navikla na hrvatski pršut i pancetu: "Kuhamo slaninu"

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Djevojka iz Južnoafričke Republike koja živi u Hrvatskoj na svom TikTok profilu često dijeli s kakvim se zanimljivostima susreće u Hrvatskoj, priča o razlikama koje uočava između Afrike i Europe te o jezičnim barijerama koje ju ponekad muče.

Nedavno je objavila video u kojem govori o hrani koju nije probala dok se nije doselila u Hrvatsku. "Vi jedete puno rajčice", započela je svoj video kroz smijeh. "Samo ih nasiječete, stavite malo maslinovog ulja i octa", čudila se. "U Južnoj Africi mi uglavnom kuhamo rajčicu i od nje pravimo umak koji jedemo uz meso ili nešto drugo. To volim", naglasila je. "Svježe rajčice ili cherry rajčice… Uf… Ali sada ih i ja jedem", rekla je.

@mrsgolubovic

Excuse my raspy voice, I have a cold 😭

♬ original sound - Thandeka in Croatia

"Nikad nisam jela mladi luk"

"Muče me da jedem mladi luk", nasmijala se. "Ide dobro uz janjetinu, ali…", odmahnula je glavom pokazavši da joj ovo povrće nije najdraži izbor. "Jedem ga sad, ali nikad prije nisam."

Iznenadio ju je sladoled s pistacijom

"Evo, naprimjer, pistacije volim. Nisu toliko popularne u Južnoj Africi pa je to razlog zašto ih nisam prije jela", rekla je i dodala da je iznenađena koliko stvari je proizvedeno s pistacijom, kao naprimjer sladoled.

"Slaninu kuhamo"

Nije navikla na pršut i pancetu. "Mi jedemo puno mesa tamo, ali ne i pršut ili pancetu. Imamo slaninu, ali nju kuhamo", objasnila je.

Pratitelji su joj savjetovali da proba čobanac

Jedan od pratitelja ju je upitao postoji li nešto što se jede u Južnoj Africi a da ne postoji u Hrvatskoj. "Neko voće koje mi jedemo ne raste ili ne uspijeva u Hrvatskoj, ali svejedno ponešto nađem u trgovini", rekla je ova tiktokerica. Mnogi pratitelji su joj pisali što sve mora probati od hrane, savjetovali su da proba sataraš i čobanac.

"A čvarci? Jesi li ih probala?" pitao ju jedan od pratitelja. "Ne! Probala sam nekoliko puta, ali jednostavno nisu za mene", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.