Dok je uživao u Hrvatskoj, raspadao mu se biznis. Sad se prvi put oglasio o tome

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

NAKON što je posljednjih dana uživao u Hrvatskoj u društvu Jeffa Bezosa, Katy Perry, Orlanda Blooma i Ushera, ozloglašenog menadžera Scootera Brauna dočekali su poprilični problemi u SAD-u, barem ako je vjerovati pisanju američkih medija. Naime, nakon glasina da ga napušta Justin Bieber, saznalo se da su suradnju s Braunom prekinule i Demi Lovato i Ariana Grande.

I dok Amerikanci pišu da je ovo "konačni kraj Scootera Brauna", on se nakon povratka iz Hrvatske odlučio našaliti na svoj račun i čitavu situaciju. "Prijelomna vijest... Više nisam menadžer ni samome sebi", napisao je Braun na X-u (bivšem Twitteru). 

42-godišnji poduzetnik zaslužan je za karijeru Justina Biebera, ali i za sve poslovne nevolje Taylor Swift. Vodio je Davida Guettu, Kanyea Westa, Black Eyed Peas te brojne druge, a uspio je okupiti i najveću tvrtku za glazbeni menadžment na svijetu.

Danas je izvršni direktor medijske tvrtke HYBE-America, a stoji i iza projekata kao što su SB Projects, Schoolboy Records i Ithaca. Suosnivač je i TQ Venturesa, Mythos Studiosa i RBMG Recordsa te suvlasnik esports tima 100 Thieves. Sada je, mnogi nagađaju, došlo do konačnog kraha njegovog biznisa. Donedavni štićenici napuštaju ga svakodnevno te je samo pitanje vremena koja će se još imena pridružiti Ariani, Demi i, čini se, Bieberu.

@devotedly.yours Replying to @user6330319610505 Ariana Grande allegedly leaving Scooter Braun as well. Something tells me Taylor Swift is out there grinning real big #arianagrande #scooterbraun ♬ Karma - Taylor Swift

Najveći neprijatelj Taylor Swift

Dugo godina Scooter Braun određivao je tko će uspjeti u glazbenoj industriji. Imao je moć stvoriti, ali i uništiti osobu u rekordnom vremenu. Sve do 2019. godine kada je stao na put Taylor Swift, najvećoj zvijezdi današnjice.

Braunova kompanija kupila je njenu tadašnju izdavačku kuću Big Machine Records, čime je Braun stekao prava na njenih prvih šest albuma. Pa ih prodao za 300 milijuna dolara. Swift je odmah dala do znanja da nije znala da baš on stoji iza akvizicije te da joj nije drago da je Braun kupio njenu glazbu.

Iste godine najavila je da će ponovno snimiti prvih šest albuma pod izdavačkom kućom Republic Records te tako ponovno posjedovati svoju glazbu. Kad je Taylor javno progovorila protiv Brauna i načina na koji preuzima glazbu mladih umjetnika, njegov imidž počeo se urušavati. Danas je najomraženije ime glazbene industrije.

Swift je upravo u procesu objavljivanja novih izdanja albuma koje je Braun kupio dok traje njena rekordna i megauspješna turneja Eras. Upravo zbog toga mnogi njeni fanovi Braunu na društvenim mrežama citiraju stihove njenog hita Karma, uvjereni da je tu pjesmu posvetila upravo njemu. "Scooter sad napokon može vidjeti što je karma", pišu mnogi.

"S njim se druže još samo Katy Perry i Jeff Bezos. Na jahti u Hrvatskoj. Grozna ekipa", sprdaju se tiktokeri ovih dana. No čini se da Brauna to sve baš i ne zabrinjava jer je u Hrvatskoj snimljen s osmijehom na licu i odlično raspoložen...

@itsshannonburns Demi Lovato is no longer working with manager Scooter Braun #demilovato #scooterbraun ♬ original sound - Shannon Burns
@mswatchmojo "your nemeses will defeat themselves before you get a chance to swing" - taylor swift 🎵 #karma #scooterbraun #demilovato #arianagrande #justinbieber #celeb ♬ Karma - Taylor Swift
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.