Dokazano: Pored lijepih žena muškarci - oglupe!

ODUVIJEK se pričalo kako muškarcima pored lijepih žena mozak potpuno stane, a kvocijent inteligencije im se smanji za nekoliko desetaka bodova. Sad čak postoji i studija koja potvrđuje t mišljenje rezultate, a može objasniti mnoge elemente muško-ženske dinamike.

Znanstvenici sa sveučilišta Radboud iz grada Nijmegena u Nizozemskoj ispitivali su intelektualne sposobnosti studenata kad se susretnu s privlačnim ženama.

Rezultati porazni za muški rod

U sklopu ispitivanja, 50 studenata i 60 studentica proveli su nekoliko sati u neobaveznom razgovoru, a nakon toga su morali riješiti test znanja. Rezultat je pokazao da se muškarci tijekom i nakon razgovora s lijepim ženama ne mogu koncentrirati i razmišljati pravilno.

Razlog leži u tome što muškarci tijekom razgovora budu fokusirani isključivo na ostavljanje dobrog dojma kod žena, zbog čega pate njihove intelektualne sposobnosti.

Žene ne pate od sličnih problema

Posljedice mogu biti različite. Ometenost lijepim ženama mogla bi biti razlog zbog kojeg muški predavači na sveučilištima i veleučilištima često imaju lošije rezultate, smatraju psiholozi sa sveučilišta Radboud.

Usput, kod žena nema sličnog efekta. Susret s privlačnim muškarcem nimalo ne ometa ženske intelektualne sposobnosti.

F.M.
Foto: Bild
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.