Domaći glumac: Za vrijeme Karamarka nisam mogao do posla, ukinuli su mi emisije

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrebački glumac, glazbenik i redatelj Miran Kurspahić, u intervjuu za HELLO! prisjetio se izazovnih trenutaka u karijeri. Tvrdi da mu je najteže bilo za vrijeme premijerskog mandata bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

"Moj rad u kazalištu je privukao pozornost određenih političkih televizijskih emisija, koje su očito privukle pozornost određenih ljudi na vlasti. Tako mi se desilo da sam u vrijeme vladavine Karamarkovog HDZ-a zbog predstave Pad bio prilično proskribiran ili, drugim riječima, 'bila mi je zatvorena pipa'. Vrata kazališta su mi se zatvarala pred nosom, emisije su ugašene preko noći, a poslove u serijama ili u reklamama nisam mogao dobiti ni za lijek. Egzistencijalno vrlo neugodna situacija, no u tom smislu nisam nikada popustio gas, nisam se nikada umjetnički kompromitirao, čak i pod cijenu prolongiranja te svoje proskribiranosti", ispričao je.

"Nisam pokleknuo, nisam očajavao, osnovao sam s Ronom svoje kazalište Rebel, nastavio sam svoj kazališni rad i s vremenom se pipa ponovno otvorila. Srećom, imamo kolektivno dugotrajno sjećanje jedne vinske mušice", dodao je.

"Ne koristim značajke takozvane gej umjetnosti, što god da to značilo"

Osvrnuo se i na pitanje o koketiranju s "gej momentima u umjetnosti". 

"Bavim se dramskom, glazbenom, likovnom umjetnošću i doista ne znam u kojem to segmentu koristim bilo kakve značajke takozvane gej umjetnosti, što god da to značilo. Čak mi ni queer estetika nije bliska. Neke od tema koje sam obrađivao u svojim predstavama doticale su se trans ideologija i tema vezanih uz LGBTQ zajednicu, no one su bile primarno vezane uz širu temu političke korektnosti i wokeizma. U čisto estetskom ili poetskom smislu doista nikada nisam imao gej elemente ili ih svjesno koristio", zaključio je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.