Doris i Petar briljirali u paru i odnijeli pobjedu: "Kao da oduvijek kuhamo zajedno"

Foto: Press

Pobjedu u novom izazovu MasterChefa odnijeli su Doris i Petar s jelom pod nazivom Piletina na žitu. Njihova kulinarska poslastica koju su servirali u prvom danu ciklusa parova, uključivala je piletinu s jabukom i đumbirom, kremu od graška i ukiseljenu ciklu. Jelo je od žirija dobilo komplimente za tehničku izvedbu i sklad okusa.

Chef Mario pohvalio je njihovu preciznost, istaknuvši da su svi elementi jela funkcionirali. Doris je s ponosom zaključila: "Mislim da smo odradili vrhunski posao, kao da oduvijek kuhamo zajedno."

Svaki par imao je priliku birati između dvije kutije – jedna je nudila mogućnost korištenja modernih električnih uređaje poput miksera, dok je druga sadržavala samo osnovni pribor poput kuhača i zdjela, zbog čega su se morali osloniti na tradicionalne metode kuhanja.

Glavna namirnica - piletina

Međutim, kako su se opcije skrivale ispod kutija iznenađenja, nisu znali koju točno odabiru. Glavna namirnica svima je bila piletina, a zadatak je zahtijevao jelo s pet komponenti i tri tehnike, koje je moralo biti skuhano u 45 minuta.

Pokazalo se da to vrijeme ipak nije dovoljno za sve parove, jer su neki pred žiri donijeli sirovu piletinu. Bili su to parovi Moris i Tin te Ljiljana i Iva, čija su jela na kraju, zbog sirovog mesa, proglašena najlošijim.

Među parovima, istaknuli su se Eni i Sergio, koji su također, kao Doris i Petar, dobili pohvale za tehničku izvedbu, iako je chef Goran napomenuo da im je nedostajalo malo kiseline za savršen balans okusa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.