Dragan Bjelogrlić proglašen krivim za napad na redatelja Dare iz Jasenovca

Foto: F.S./Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Redatelj Dragan Bjelogrlić proglašen je krivim za nasilničko ponašanje po tužbi redatelja Predraga Gage Antonijevića. Prvi osnovni sud u Beogradu danas je Bjelogrlića osudio na šest mjeseci uvjetne kazne, uz provjeru od dvije godine, piše N1.rs

>> Bjelogrlić se oglasio nakon što je osuđen za napad na Antonijevića: Presuda je razočaravajuća

Bjelogrlić ranije tvrdio da nije kriv

Antonijević, inače redatelj filma Dara iz Jasenovca, tužio je Bjelogrlića zbog incidenta u hotelu Ambasador u Nišu 2021. godine kada je došlo do fizičkog sukoba. Bjelogrlić se otpočetka izjašnjavao nevinim.

"Da je kojim slučajem bilo obrnuto, da je Antonijević napravio meni isto ono što sam ja njemu te noći u Nišu, ovakav sudski postupak se nikad ne bi dogodio. Pitanje je bi li bilo i prekršajnog postupka. Iako smo od prvog dana suđenja bili suočeni s nekompletnim video materijalom iz hotela Ambasador u Nišu. Falile su dvije minute i nikad nije dostavljena snimka s jedne od četiri kamere.

Interesantno je da su falile baš te dvije minute kada je sukob započeo i kada mi je oštećeni prvi put dobacio. Zaista je teško povjerovati da od četiri sata kontinuiranog video materijala slučajno fale baš te dvije minute. I to na obje kamere. Baš samo te dvije minute. Ja sam te dvije minute imao prilike vidjeti u istražnom postupku u Nišu", rekao je Bjelogrlić prošlog tjedna.

Antonijević na sudu priznao da je i on skočio na Bjelogrlića

Podsjetimo, Dragan je u kolovozu 2021. godine priveden jer je s leđa napao redatelja Predraga Gagu Antonijevića i udario ga više puta u glavu. Antonijević je na licu imao vidljive ozljede i za srpsku Pink TV ispričao je svoju verziju događaja. 

"Sjedio sam s nekim prijateljima, svi su kolege. On je bio u drugom dijelu dvorane, iza ugla, u društvu Katarine Radivojević. Poslije sam vidio da je bilo puno alkohola i tko zna čega još. Sjedio sam na krevetu, gotovo legao jer je jako nizak, razgovarao sam s kolegama. Pojurio je iza tog ugla i napao me, nisam ga ni vidio dok me nije počeo udarati, tada su nas kolege razdvojili. Prijetio mi je, opsovao mi majku, ubit će me, ovakav sam ja, onakav sam. Ovo je divljački napad koji nisam doživio svih ovih godina, pogotovo ne na festivalu, u svom rodnom Nišu, na festivalu glume koji slavi profesiju svih nas. To je kazneno djelo koje se nije smjelo nigdje dogoditi, pogotovo ne na festivalu", kaže Antonijević.

Suđenje Bjelogrliću za fizički napad počelo je u ožujku 2022. godine. Na sudu je Antonijević priznao da je i on skočio na Bjelogrlića.

"Nakon što me je udario u predjelu lijevog oka, nastavio me je vrijeđati i prijetiti mi. Ja sam mu prišao, zgrabio sam ga i pali smo na pod, nakon čega smo se guškali na podu. Poslije toga su nas razdvajali", ispričao je Antonijević na sudu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.