Drama jednog od najbogatijih Britanaca: Cijela obitelj oboljela je od teške bolesti

Foto: Facebook

MILIJARDER John Caudwell bio je slomljen kad je prije sedam mjeseci doznao da njegov 20-godišnji sin Rufus boluje od Lajmske bolesti, no nije ni slutio da je to tek početak drame koju njegova obitelj proživljava. U posljednja dva mjeseca 62-godišnjak je doznao da je zaražen i on, ali i njegove kćeri, 27-godišnja Rhiannon i 35-godišnja Rebekah te njihova majka, njegova bivša supruga Kathryn McFarlane.

Caudwell, koji je jedan od najbogatijih Britanaca, potpuno je slomljen i ne shvaća kako se to dogodilo njegovoj obitelji.

"Saznao sam da mi sin boluje od Lajmske bolesti nakon što se mučio devet godina. Nije bilo nikakvih simptoma koji bi ukazivali na Lajmsku bolest, jer ona imitira druge bolesti", rekao je za Daily Mail.

Zasad je utvrđeno da se ova bolest prenosi ugrizom zaraženog krpelja, pa nije jasno kako je zarađena cijela obitelj. Caudwell je uvjeren da se iz toga može naslutiti da je bolest nasljedna ili se prenosi između ljudi. Ispričao je da su članovi njegove obitelji bili uvjereni da boluju od različitih bolesti, a nakon što im je svima postavljena ista dijagnoza, počeo je proučavati tu bolest.

"Moglo bi se raditi o epidemiji, mogli bi biti zaraženi milijuni Britanaca", rekao je.

Sreća u nesreći jest ta što je bogat pa svojoj obitelji može priuštiti najbolje liječnike i kvalitetno liječenje.

"Zdravstveni sustav ne radi sve što može. Brojni oboljeli moraju prodati sve što imaju da si plate liječenje. Moje srce je slomljeno zbog njih", tvrdi John.

Sve svoje vrijeme posvećuje brizi za sina, čije se stanje toliko pogoršalo da ne može ni ustati iz kreveta.

"Njegovo je stanje toliko loše da se borimo iz minute u minutu svakog dana", požalio se.

Prvi simptom Lajmske bolesti jest osip, a nakon njega mogu se pojaviti neurološki ili srčani problemi te poremećaji na zglobovima. Ti simptomi mogu se pojaviti čak godinama kasnije, zbog čega je ovu bolest jako teško dijagnosticirati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.