Dražan pobijedio tri lovca i osvojio 10.000 eura. Krivo je odgovorio na jedno pitanje

Foto: HRT

Novu emisiju Superpotjere otvorio je Šibenčanin Dražan Budiša. U prvom krugu točno je odgovorio na svih pet pitanja i osvojio 2500 eura. Iako mu je ponuđena opcija da se bori protiv svih pet lovaca za 40.000 eura uz 11 sekundi prednosti, Dražan je odlučio ostati vjeran svojem prvotnom planu. Odabrao je dvoboj protiv tri lovca za 10.000 eura i 25 sekundi prednosti.

Dražan netočno odgovorio na samo jedno pitanje

Naposljetku je pobijedio Dejana, Krešu i Dražena, a na satu mu je ostalo još 14 sekundi. Netočno je odgovorio samo na pitanje o najsnažnijem magnetskom polju u Sunčevu sustavu, misleći da je to Zemlja, dok je točan odgovor bio Jupiter. Lovci su nakon dvoboja istaknuli da je Dražanova prednost od 25 sekundi bila presudna.  

"Išli ste, netko bi rekao, ziheraški, ali odabrali ste dobro", komentirao je Krešo. "Držali ste se do kraja i niste odustajali", dodao je Dean.

Sljedeća se natjecala Šibenčanka Karmen

Sljedeća natjecateljica bila je Karmen Živković iz Šibenika, koja već desetljeće živi i radi u Zagrebu kao prehrambeni tehnolog u jednom laboratoriju gdje se bavi mikrobiološkom analizom hrane i predmeta opće uporabe. Karmen je u dvoboj s lovcima ušla s iznosom od 2000 eura. 

Iako su lovci dali izdašne ponude za Karmeninu alpsku ekspediciju, ona se odlučila za ziherašku opciju: igrala je protiv Morane, Kreše i Deana za 6000 eura i 20 sekundi prednosti. Nažalost, tijekom dvoboja suočila se s pitanjima na koja nije znala odgovore, točno odgovarajući samo na jedno. Na kraju brzopotezne igre lovcima su ostale 34 sekunde.

Napeta završnica

Idući natjecatelj bio je Nikola Hrković iz Jastrebarskog. Profesor saksofona u jednoj zagrebačkoj školi u dvoboj s lovcima ušao je s iznosom od 1000 eura. U drugom krugu igrao je protiv troje lovaca za 5000 eura uz prednost od 25 sekundi.

U napetoj i neizvjesnoj završnici Nikola je netočno odgovorio na tri pitanja, dok su Dean, Morana i Mladen znali sve odgovore. Unatoč tomu, početna prednost bila je dovoljna i Nikola je pobijedio s dvije sekunde razlike.

Natjecatelj nije znao da su zvijezde i planinski vrh prikazani na logotipu filmskog studija Paramount, da se na počeku Odiseje Atena odlučuje posjetiti Telemaha na Itaki te da je od šestero Prijatelja - Joey 2004. godine dobio vlastitu TV seriju.

Leo je bio posljednji natjecatelj 

Riječanin Leo Kovač bio je posljednji ovotjedni natjecatelj, a u prvom krugu osvojio je 1000 eura. Specijalist patologije odlučio se boriti za 20.000 eura uz 10 sekundi prednosti protiv svih pet lovaca jer, kako je rekao, nije briljirao u prvom krugu.

Iako se u početku činilo da je favorit, ubrzo su slijedila pitanja na koja nije znao odgovore. Leo nije odustajao, ali vrijeme nije bilo na njegovoj strani. Lovci su, znajući sve odgovore, pobijedili s 24 sekunde prednosti.

Natjecatelj nije znao da je Željko Mavrović izgubio samo jedan meč u profesionalnoj karijeri ni da je Helga Vlahović objavila da jugoslavenski žiri ABBA-i daje jedan bod. Nije mu bilo poznato ni da je Martin Balsam glumio predsjednika porote u filmu Sidneyja Lumeta 12 gnjevnih ljudi, da je za vrijeme britanskog premijera Davida Camerona održan referendum o Brexitu te da Madonna i Justin Timberlake u pjesmi iz 2008. pjevaju o četiri minute.

"Svaka čast na hrabrosti. Držali ste se dok vam se nismo približili. Onda ste počeli nizati netočne odgovore. Da ste imali malo više vremenske prednosti, bili biste sigurniji i opušteniji", rekao je Mladen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.