Pjevačica koja sljedeći tjedan nastupa u Hrvatskoj osudila "izraelski genocid" u Gazi

Foto: Instagram

Pjevačica kosovskog porijekla, Dua Lipa, na Instagramu je osudila vojne operacije u Gazi te ih opisala kao "izraelski genocid."

Podijelila je sliku skupine Artists4Ceasefire, s hashtagom #AllEyesOnRafah te napisala: "Spaljivanje žive djece nikada se ne može opravdati. Cijeli svijet se ujedinio da zaustavi izraelski genocid. Molim vas, pokažite svoju solidarnost s Gazom." Lipa je dugo godina glasna zagovornica palestinskih prava, no nikad dosad nije ovako oštro osudila Izrael.

Sljedeći tjedan nastupa u Puli

"Svakim danom srce me boli zbog naroda Izraela i Palestine. Tuga za životima izgubljenima u užasnim napadima u Izraelu. Tuga dok sam svjedok neviđene patnje u Gazi, gdje 2.2 milijuna duša, od kojih su polovica djeca, podnosi nezamislive poteškoće. Za sada se očajnički nadam prekidu vatre u Gazi i pozivam vlade da zaustave krizu koja se razvija. Nadamo se da ćemo pronaći empatiju da prepoznamo ovu strašnu humanitarnu situaciju. Šaljemo ljubav palestinskim i židovskim zajednicama diljem svijeta, koje nose ovaj teret", napisala je u prosincu.

Inače, Dua Lipa sljedeće nedjelje, 9. lipnja, nastupa u pulskoj Areni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.