Eurosong 2010: Ljepotice iz SSSR-a protiv izraelskog zavodnika

TREĆU skupinu zemalja na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Europe, nakon naših susjeda i Slavena, čine Izrael te bivše države SSSR-a - Rusija, Gruzija, Azerbejdžan i Armenija. Dok ćemo Rusiju moći gledati prvu polufinalnu večer Eurosonga, Armenija, Izrael, Gruzija i Azerbajdžan nastupat će u drugom polufinalu, baš kao i naše predstavnice Feminnemke. 

Rusija: Peter Nalitch & Friends - Lost And Forgotten


Dvije godine nakon što su pobijedili na Eurosongu u Beogradu s pjesmom "Belive", izvođača Dima Bilana, Rusija je ove godine za svog predstavnika izabrala Petera Nalitcha. Mladi Rus, čiji djed dolazi iz Bosne i Hercegovine, u Oslu će se predstaviti sa svojim sastavom koji se sastoji od pet akademskih glazbenika. Pjesma "Lost And Forgotten" nije pretjerano oduševila Europljane, štoviše, šanse za prolazak u finale su vrlo niske što i ne čudi s obzirom da je prema mišljenju mnogih ta pjesma jedna od najlošijih na ovogodišnjem Eurosongu, ako ne i najlošija.

Gruzija: Sofia Nizharadze - Shine


Sofija Nizharadze ove će godine pokušati dovesti Gruziju do finala, ali i do pobjede. Iako se 24-godišnja pjevačica zasigurno može predstaviti vokalnim sposobnostima, ali i odličnim izgledom, pjesma "Shine" koju će izvoditi još je jedna u nizu balada koje će u drugom polufinalu pokušati izboriti finale. Također, Gruziji u korist ne ide niti činjenica da prije nje nastupaju Feminnemke te Cipar koji su također u Oslo "poslali" baladu.

Azerbejdžan: Safura - Drip Drop


Azerbajdžan je ove godine zasigurno dobio status najagresivnije promo kampanje s obzirom da svoju predstavnicu Safuru reklamiraju na svakom koraku. Pjesmu "Drip Drop", na engleskom jeziku, otpjevat će 17-godišnja Safura koja se osim glazbom bavi manekenstvom. Osim lijepe predstavnice, Azerbejdžan, koji je potpuni favorit ovogodišnjeg Eurosonga, može se pohvaliti i pjesmom koja bi prema mišljenju mnogih mogla postati pravi hit.

Armenija: Eva Rivas - Apricot Stone


Još jedna pripadnica ljepšeg spola predstavljat će u Oslu Armeniju. Atraktivna 23-godišnjakinja se baš poput predstavnice Azerbejdžana, bavi manekenstvom, što je još jedan veliki plus Armeniji. Također, s obzirom da na ovogodišnjem Eurosongu prevladavaju balade, pjesma "Apricot Stone" bržeg je ritma zbog čega je u prednosti nad nekim drugim zemljama.

Izrael: Harel Skaat - Milim


Za razliku od bivših država SSSR-a, Izrael je u Oslo odlučio poslati muškog predstavnika - mladog i talentiranog Harela koji se pjevanjem bavi od malih nogu. Također, 29-godišnji Izraelac, osim odličnim pjevačkim sposobnostima, može se pohvaliti i atraktivnim izgledom kojim će zasigurno osvojiti ženski dio glasača. Iako je pjesma "Milim" još jedna balada u nizu, razlikuje se od drugih koje su prema mišljenju mnogih puno jednostavnije. Da je mladi Harel osvojio Europljane dokazuju i rezultati kladionice gdje se Izraelu predviđa visoko treće mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.