EUROSONG 2019

Eurosong: Srbija oduševila nastupom i ušla u finale, slavili i Slovenci

Screenshot: YouTube

U TEL AVIVU se održala prva polufinalna večer Eurosonga, a gledatelji su vidjeli nastupe izvođača iz 17 zemalja.

23:04 - Prvi finalist je Grčka, a slijede Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

22:48 - Glasanje je završeno.

22:30 - Počelo je glasanje i revijalni program. Na pozornicu je došla Dana International koja je pobijedila prije 20 godina.

Dana je prva trans pobjednica Eurosonga. Pravim imenom Sharon Cohen, s 18 godina postala je prva izraelska drag queen. Na operaciji promjene spola bila je 1993. godine.

22:22 - San Marino predstavlja Serhat s pjesmom "Say Na Na Na", a nastup je odradio s potpunim nedostatkom entuzijazma. To je bila zadnja pjesma večeri.

22:18 - Visoka očekivanja mora opravdati i grčka predstavnica Katerine Duska svojom pjesmom "Better Love".

22:13 - Preklanjskog pobjednika, Portugal, predstavlja Conan Osiris pjesmom "Telemóveis". Osim neobične pjesme, pripremio je i čudan nastup s neobičnom koreografijom u bizarnom zelenom kostimu.

22:09 - Još jedna balada, ovog puta u estonskom ruhu.Victor Crone zureći u kameru otpjevao je "Storm".

22:06 - Nešto potpuno drugačije na eurovizijsku pozornicu donijeli su Islanđani. Hatari su zapjevali svoju pjesmu "Hatrið mun sigra" odjeveni u lateks s bodljama. Očito je da su inspirirani Rammsteinom.

21:58 - Australka Kate Miller-Heidke odlučila je lebdjeti iznad pozornice, u duhu svoje pjesme "Zero Gravity". Pjesmu koja predstavlja Australiju napisala je sa svojim suprugom, a u njoj su progovorili o Kateinoj borbi s postporođajnom depresijom.

21:55 - Oto Nemsadze predstavlja Gruziju pjesmom "Keep On Going".

21:50 - Belgiju predstavlja Eliot pjesmom "Wake Up" koja se pokazala zapravo prilično uspavljujućom.

21:46 - Predstavnica Srbije Nevena Božović pjesmu "Kruna" izvodi na jeziku svoje zemlje. Nevena je pripremila impresivan nastup, a pjesmu je posvetila svom novopečenom suprugu Nikoli Ivanoviću, čije prezime sad nosi.

21:42 -Najmlađa natjecateljica večeri, Bjeloruskinja ZENA, s pjesmom "Like It" dašak je svjetskog pop zvuka te atraktivan scenski nastup. ZENA je i pobjednica dječjeg Eurosonga.

21:40 - Nakon dvije godine na Eurosong se vratio Mađar Joci Pápa koji je izveo pjesmu "Az Én Apám".

21:31 - Česi Lake Malawi izveli su tipičnu pop pjesmu "Friend Of A Friend". S obzirom na to da su bili predgrupa benda Thirty Seconds to Mars, izbor pjesme ne čudi previše.

21:28 - Slovenci Zala Kralj i Gašper Šantl na slovenskom su izveli pjesmu "Sebi".

21:24 - Nešto drugačiji nastup pripremile su Poljakinje Tulia koje su na poljskom izvele pjesmu "Pali się". Pjevale su o vatri ljubavi na tradicijski način.

21:20 - Finsku predstavljaju Darude i Sebastian Rejman pjesmom "Look Away", a nastup im je upotpunila plesačica u zelenoj haljini.

21:15 - Na pozornicu dolaze predstavnici Crne Gore, D mol s baladom "Heaven".

21:12 - Prva je nastupila predstavnica Cipra Tamta s pjesmom "Replay", a glavni dio nastupa bilo joj je skidanje u prozirni bodi. Lani je njena sunarodnjakinja Elena s pjesmom "Fuego" bila druga.

21:10 - Za razliku od dosadašnjih razglednica u kojima su izvođači predstavljali ljepote svojih zemalja, ove godine u razglednicama moraju pjevati i plesati.

21:07 - Hrvati ne mogu glasati za svoje favorite jer se glasa samo u zemljama koje nastupaju večeras.

21:00 - Prvu večer otvorila je lanjska pobjednica Eurosonga Netta Barzilai koja je izvela pjesmu koja je prije godinu dana osvojila najviše glasova Europe i Australije, "Toy".

Na Eurosongu sudjeluje 41 zemlja, a njih šest ima direktan plasman u finalu. Ostalih 35 podijeljeno je u dvije polufinalne večeri, a hrvatski predstavnik Roko Blažević nastupa u četvrtak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.