Evo tko je otac budućnosti po kojem su Rimčevi robotaksiji dobili ime

Foto: Profimedia

U KAMPUSU u Kerestincu kraj Zagreba Mate Rimac danas je predstavio robotaksije, koji će se zvati Verne.

Ime su dobili po poznatom piscu Julesu Verneu.

Tko je Jules Verne?

Verne je bio francuski pisac rođen u 19. stoljeću. Smatra se jednim od najvažnijih autora znanstvene fantastike i jedan je od utemeljitelja ovog žanra.

Svjetsku slavu stekao je serijom avanturističkih i znanstveno-fantastičnih romana poznatih pod zajedničkim nazivom Izvanredna putovanja, od kojih ćete sigurno prepoznati neke naslove. Neki od najpoznatijih su: Putovanje u središte Zemlje, Dvadeset tisuća milja pod morem, Put oko svijeta u osamdeset dana, Od Zemlje do Mjeseca.

Nazivaju ga ocem budućnosti

Jules Verne je nazvan ocem budućnosti zbog nevjerojatne sposobnosti predviđanja tehnoloških i znanstvenih otkrića mnogo prije nego što su postala stvarnost. Njegovi su romani često uključivali detaljne opise izuma i inovacija koje su bile ispred svog vremena, poput podmornica, svemirskih letjelica, helikoptera i mnogih drugih.

Verneova djela ne samo da su bila popularna među čitateljima već su imala i značajan utjecaj na znanstvenike i izumitelje. Njegove ideje potaknule su mnoge na istraživanje i razvoj novih tehnologija.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.