Fanovi raspravljaju tko bi iz Hrvatske trebao ići na Eurosong. Što vi mislite?

Foto: Srecko Niketic/Goran Kovacic/Marko Juric/Ivo Gagalj/Zvonimir Barisin/Zeljko Hladika/Mia Slafhauzer/Luka Batelic/PIXSELL/Instagram

HRT je objavio javni natječaj za Doru 2025. koji je otvoren od danas, 20. rujna, do 15. studenog. Stručni ocjenjivački sud će na temelju natječaja odabrati 24 pjesme i 4 rezerve. Obožavatelji Eurosonga već su ranije na društvenim mrežama počeli raspravljati o tome tko bi mogao predstavljati Hrvatsku na Eurosongu iduće godine.

Neki su pisali da bi na Eurosongu voljeli vidjeti mladu pjevačicu Miju Čičak, poznatiju kao Miach. Od svojeg prvog nastupa na festivalu Lil Drito u rujnu 2022. godine do danas Miach se spojem glazbenog, modnog i vizualnog izričaja oblikovala u jednu od vodećih "it" djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. 

Neki pak smatraju da bi na Eurosong trebala ići Zsa Zsa, pjevačica koja je prošle godine odustala od Dore. Umjesto nje je nastupio Baby Lasagna, koji je naposljetku pobijedio na natjecanju i s pjesmom Rim Tim Tagi Dim osvojio drugo mjesto na Eurosongu. Spominjala su se i imena poput Jelene Rozge i Nike Turković.

Baby Lasagna je nakon Eurosonga izjavio da se više neće prijavljivati na Doru. "Ne bih, hvala. Možda kao autor, ali ovako sam ispunio svoje što sam mogao i za sad sam u redu", rekao je prilikom gostovanja u RTL Direktu. Što vi mislite? Tko bi se trebao prijaviti na Doru i predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2025. godine? Izdvojili smo nekoliko izvođača, a vi nam recite tko je vaš favorit. U komentarima slobodno pišite i ostale.

HRT objavio pravila natječaja

Podsjećamo, Hrvatska radiotelevizija (HRT) objavila je danas pravila za izbor hrvatskoga predstavnika za pjesmu Eurovizije - Dora 2025. 

Na javni natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje nisu javno izvođene ni na bilo koji način objavljene, za koje autori glazbe i teksta raspolažu pravima prema tekstu natječaja. Kriterij za odabir pjesama je isključivo umjetnička vrijednost s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela, poručuju s HRT-a.

Pravila za izbor hrvatskoga predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2025. mogu se pronaći ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.