Feđa Štukan priveden na aerodromu u Beogradu, zabranjen mu ulazak u Srbiju

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bosanskohercegovački književnik i glumac Feđa Štukan priveden je na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, javlja Nova.rs. Njima su tu informaciju potvrdili Feđini odvjetnici Sead Spahović i Ahmed Delimeđac. Štukan je odveden u policijsku postaju.

Došao u Srbiju zbog festivala

Glumac je došao u Srbiju kako bi gostovao na književnom festivalu Krokodil. "Feđa će se u festivalski program uključiti online s aerodroma, a naši odvjetnici rade sve što je u njihovoj moći da pomognu", poručili su organizatori festivala. Ujutro će Feđa, kažu organizatori, biti deportiran u BiH. 

Naknadno su objavljeni detalji privođenja. Feđa je rekao: "Odveli su me iz reda nakon provjere putovnice, našli su nešto na računalu. Čekam da mi jave o čemu se radi."

Uručeno mu rješenje o zabrani ulaska u Srbiju

Kasnije su se javili i njegovi odvjetnici. Ahmed Delimeđac kaže da je tek danas Štukanu uručeno rješenje da mu je zabranjen ulazak u Srbiju.

"Mi, kao njegovi odvjetnici, nismo dobili rješenje o zabrani, pretpostavljamo da je riječ o mjeri koju određuje BIA, a problem kod takvih mjera je ocjena Bezbednosno-informativne agencije, odnosno oni čak ni nemaju obrazloženje za tako nešto što određuju. Zapravo, to je jedna kampanja protiv ljudi koji na ovaj ili onaj način ne odgovaraju vlastima", rekao je Delimeđac.

Prošle godine Štukan je zadržan na graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Srbije nekoliko sati. To se dogodilo nakon što podržao prosvjede Srbija protiv nasilja, a potom je i prisustvovao prosvjednoj šetnji Beogradom. Predsjednik Srbije Aleksandra Vučić nazvao ga je kriminalcem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.