Filipinac osvojio dvije zlatne medalje pa se posvađao s mamom: "Gdje je moj novac?"

Foto: EPA/Instagram

Svađa filipinskog gimnastičara Carlosa Yula s majkom dospjela je na naslovnice u njegovoj zemlji i zasjenila njegov uspjeh na Olimpijskim igrama u Parizu.

Carlos je osvojio dvije zlatne medalje te dobio hrpu darova i novčanih naknada od svoje zemlje, a njegovim financijama dosad je upravljala njegova majka Angelica Poquiz-Yulo. On je izjavio da je majka neadekvatno upravljala njegovim novcem. Intenzivno su se svađali preko intervjua, društvenih mreža, na konferenciji za novinare... 

"Gdje je moj novac?"

Njegov uspjeh u Parizu povećao mu je popularnost u rodnoj zemlji, a vlada ga je nagradila s 20 milijuna filipinskih pezosa (oko 320 tisuća eura). Međutim, nakon što je Carlos osvojio drugu zlatnu medalju, filipinskim medijima proširile su se izjave koje je njegova majka dala lokalnoj radiopostaji.

U tom je intervjuu gospođa Yulo rekla da, suprotno optužbama, nije loše upravljala novcem svog sina i da ga je zapravo deponirala u banci u Manili. Rekla je da je primila novac u njegovo ime. Carlos Yulo potom je objavio video na TikToku u kojem pita majku kamo su nestale njegove prethodne premije jer ih, tvrdi, nikada nije primio.

Osim toga, Angelica ne prihvaća ni njegovu vezu s poznatom filipinskom tiktokericom Chloe San Jose, pa je gimnastičar stao u obranu svoje djevojke. "Moja je poruka tebi, mama, da se nadam da ćeš ozdraviti i krenuti dalje. Odavno sam ti oprostio. Molim se da uvijek budeš živa i zdrava", rekao je Carlos.

@carlosedriel @kulowi ʚ(╹.╹)ɞ ♬ original sound - Carlos Yulo

Majka sazvala press-konferenciju

Majka je zatim sazvala konferenciju za medije na kojoj je odgovorila na njegov video i ponudila mu je da se pomire. Ispričala se zbog izjava u intervjuu te rekla da nije mogla jasno razmišljati. 

"Sad cijela zemlja čeka što ćemo sljedeće reći iako je ova stvar trebala ostati privatna. Nisam savršena majka i Bog zna da nisi savršen sin. Nema savršene obitelji", rekla je.

Nakon press-konferencije više se nisu javno oglašavali ni Angelica ni Carlos, a njegovi navijači su pozvali medije da ne izvještavaju o njegovom privatnom životu jer time skreću pažnju s njegovog povijesnog uspjeha na Igrama. 

"Mediji su otišli predaleko. Nemojmo umanjiti izvanredne uspjehe na Olimpijskim igrama izvještavanjem o trivijalnim stvarima koje nemaju novinarsku vrijednost i ne oblikuju javno mnijenje", rekao je ugledni profesor novinarstva Danilo Arao. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.