Film Aleca Baldwina na čijem je setu ubijena snimateljica uskoro će imati premijeru

Foto: Profimedia/EPA

Film Rust premijerno će biti prikazan na poljskom filmskom festivalu idućeg mjeseca, piše CNN. Tri godine nakon što je na setu tragično preminula snimateljica Halyna Hutchins, svjetska premijera održat će se 23. studenog na festivalu EnergaCAMERIMAGE, uz panel-raspravu s redateljem filma Joelom Souzom, koji je također bio ozlijeđen u pucnjavi, snimateljicom Biancom Cline i Stephenom Lighthillom, Halyninim mentorom iz filmske škole.

"Filmaši će raspravljati o događajima oko filma nudeći uvid u nastavak produkcije nakon Halynine smrti. Održavanje njene umjetničke vizije, koliko god to bilo izazovno za cijelu ekipu, bilo je važno filmskom timu u nadi da će ispuniti dužnost da dovršne njezin rad", stoji u najavi projekcije.

Rust je priča od 13-godišnjem dječaku koji je prepušten sebi i svom mlađem bratu nakon smrti njihovih roditelja u Wyomingu 1880-ih. Odlazi u bijeg sa svojim davno otuđenim djedom nakon što je osuđen na vješanje zbog slučajnog ubojstva lokalnog vlasnika ranča. Baldwin neće biti prisutan na projekciji.

Baldwin oslobođen optužbi

Podsjetimo, Baldwin je usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins 2021. godine, a na setu je ranjen i redatelj Joel Souza. Zbog ubojstva iz nehaja prijetilo mu je do 18 mjeseci zatvora. Glumac se izjasnio da nije kriv te rekao da nije znao da je u pištolju pravi metak. 

U srpnju ove godine oslobođen je optužbe za ubojstvo iz nehaja. Kad ga je sutkinja proglasila nevinim, glumac se rasplakao, a u zagrljaj mu je potrčala njegova supruga Hilaria Baldwin, koja je zaplakala s njim. 

Nekoliko mjeseci prije toga rekviziterka Hannah Gutierrez-Reed, zadužena za oružje na filmskom setu, koja je napunila pištolj glumcu Alecu Baldwinu prije nego što je pucao i ubio snimateljicu na setu filma Rust 2021. godine, proglašena je krivom za ubojstvo iz nehaja.

Rekviziterka filma bila je suočena s optužbom za nenamjerno ubojstvo, a sudilo joj se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt .45 na snimanje vesterna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.