Film Tima Burtona iz 2016. postao je hit na Netflixu. Ima 15 milijuna sati gledanja

Foto: Press

Film Tima Brutona, temeljen na romanu Ransoma Riggsa, pod nazivom Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, postao je hit na Netflixu osam godina nakon izlaska. 

Film iz 2016. godine popeo se na vrh najgledanijih filmova na Netflixu u periodu od 30. rujna do 6. listopada, objavio je taj streaming servis. Ima više od 15 milijuna sati gledanja. Popularnost filma iznenadno je skočila nakon što je Burton objavio nastavak Bubimira.

O čemu je riječ u filmu?

Baziran na romanu Ransoma Riggsa iz 2011. godine, film iz 2016. prati tinejdžera koji, nakon što otkrije tragove misterija koji se proteže kroz vrijeme, naiđe na dom za neobičnu djecu, a misterij se produbljuje kako se približava njegovim stanovnicima i upoznaje njihove jedinstvene sposobnosti.

 

Glumačku postavu čine Eva Green, Asa Butterfield, Chris O'Dowd, Allison Janney, Rupert Everett, Terence Stamp, Ella Purnell, Judi Dench i Samuel L. Jackson.

Godine 2016., kada je izašao, film je bio dosta popularan. Na kino blagajnama diljem svijeta zaradio je preko 296 milijuna dolara. Međutim, s obzirom na budžet od 110 milijuna dolara, ovo je osrednji uspjeh na blagajnama i nije bio dovoljan da opravda nastavak filma.

Reakcije kritičara bile su podijeljene, ali uglavnom pozitivne. S druge strane, ima 64% na Rotten Tomatoesu od kritike i 60% od publike. Na IMDb-ju ima ocjenu 6.7 od 10. 

Zašto je popularan baš sada?

Osam godina nakon izlaska ponovna popularnost filma mogla bi biti posljedica uspjeha nastavka Beetlejuicea (Bubimira). Mračna fantazija Tima Burtona nastavlja privlačiti publiku i njegovo ime najvjerojatnije je pomoglo filmu Miss Peregrine's Home for Peculiar Children da se popne na vrh trendinga.

Osim toga, Netflixov ga je algoritam možda predstavio generaciji mlađih gledatelja koji su ga propustili 2016.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.