FOTO Bruce Willis nakon dugo vremena snimljen u javnosti

Foto: Profimedia

GLUMAC Bruce Willis se rijetko pojavljuje u javnosti otkako su mu dijagnosticirane afazija i frontotemporalna demencija. 

Paparazzi su ga sada snimili dok se vozio Los Angelesom sa svojim zaštitarima. Glumac je sjedio na suvozačevom mjestu. Nosio je košulju i crnu šiltericu dok je bio u posjetu gradskoj četvrti Studio City.

Obitelj redovito javno govori o njegovom stanju

Glumcu je prvo dijagnosticirana afazija, jezični poremećaj, zbog čega je odustao od glume u ožujku 2022. Zatim je Willisova obitelj potvrdila da je bolest napredovala do frontotemporalne demencije. Iako se rijetko pojavljuje u javnosti, njegova obitelj redovito obavještava obožavatelje o njegovom stanju.

Nedavno je njegova kći Tallulah Willis rekla da se Bruce "osjeća isto, što je u njegovoj situaciji dobro". "Naši posjeti imaju toliko puno ljubavi i mislim da to nadmašuje sve", dodala je. Iako je Bruceovo stanje teško palo cijeloj obitelji, Tallulah kaže kako je upravo to "stvorilo mogućnost za više ljubavi između njih".

Glenn Gordon Caron, glumčev prijatelj, u listopadu prošle godine je otkrio u kakvom je Bruce stanju i mnoge je rastužio. 

"Moj osjećaj je da on samo prve tri minute razgovora zna tko sam. Ne priča više, nekada je bio strastveni čitač, a sada je od toga odustao", ispričao je, dodajući: "Sve te jezične vještine više mu nisu dostupne. Kad ste s njim, znate da je on Bruce i zahvalni ste što je tu, ali nema u njemu više radosti življenja." 

Od čega boluje Bruce Willis?

Frontotemporalna demencija je rijetka vrsta demencije koja uzrokuje probleme s ponašanjem i govorom. Ponekad se naziva Pickova bolest ili demencija frontalnog režnja. Prvi vidljivi simptomi su promjene osobnosti i ponašanja te poteškoće s govorom. Ova vrsta demencije se odnosi na frontalni i temporalni režanj mozga, na kojima nastaju oštećenja uslijed bolesti. Nije poznato što ju uzrokuje, no često postoji genetska komponenta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.